Πάμε για 6 Μαΐου;

Πάμε για 6 Μαΐου;

Ρεπορτάζ του Νίκου Χατζηνικολάου

Η 6η Απριλίου είναι η ημέρα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εθνικών εκλογών.

Η ημερομηνία αυτή “κλείδωσε” στη συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά.

Η Κυριακή των εκλογών, όμως, δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα είναι τελικά η 29η Απριλίου. Παραμένει πολύ πιθανή -ίσως και πιθανότερη- η επόμενη Κυριακή, δηλαδή η 6η Μαϊου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα αύριο, αφού προηγηθεί επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κ.Παπαδήμος είπε απόψε στον Πρόεδρο της ΝΔ ότι θεωρεί προτιμότερη την 6η Μαΐου, διότι διαφορετικά ο κρατικός μηχανισμός θα δυσκολευτεί πολύ, λόγω της “διακοπής” του Πάσχα, να προετοιμάσει τις εκλογές, μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο δυο εβδομάδων.

Στη συναντηση Παπαδήμου-Σαμαρά συζητήθηκε μάλιστα και το ενδεχόμενο να στηθούν οι κάλπες στις 13 Μαΐου, αλλά η ημερομηνία αυτή απορρίφθηκε διότι δεν είναι μέσα στις συνταγματικές προθεσμίες.

Με δεδομένο ότι η Βουλή θα διαλυθεί στις 6 Απριλίου, οι εκλογές θα πρέπει να έχουν γίνει το αργότερο 30 μέρες μετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 6η Μαΐου θα είχε ήδη “κλειδώσει”, αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ανησυχούσαν για τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς που θα μεσολαβήσουν και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις τους στο εκλογικό αποτέλεσμα…

Τέλος σημειώστε ότι από το περιβάλλον του Βαγγέλη Βενιζέλου διαρρέει ότι το ΠΑΣΟΚ “θέλει χρόνο” για να ανασυνταχθεί ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης. Και επομένως λογικά θα προτιμήσει την 6η Μαΐου αντί της 29ης Απριλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ