Ένας «σκαραβαίος» με 560 ίππους

Ένας «σκαραβαίος» με 560 ίππους

Στο Σικάγο παρουσιάζεται το νέο αγωνιστικό GRC Beetle, το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την ομάδα του Andretti Sports Marketing και θα «φορά» ένα TSI μοτέρ 560 ίππων, που θα συνδυάζεται με 4κίνηση.

Για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross το καλοκαίρι, η VW σχεδίασε το νέο GRC Beetle -με τη συνδρομή της ομάδας του Andretti Sports Marketing – και το παρουσιάζει επίσημα αυτές τις ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο.

Όπως αναφέρει το autotriti.gr, το νέο GRC Beetle έρχεται να προστεθεί στην «αγωνιστική ομάδα» της VW, μετά την επιτυχία που είχε στο WRC με το Polo στην πρώτη συμμετοχή της. Έτσι, στο Rallycross, και για λογαριασμό της ομάδας Andretti Autosport, οι πρωταθλητές οδηγοί Tanner Foust και Scott Speed θα ξεκινήσουν με το αγωνιστικό Polo και μετά θα συνεχίσουν με το νέο GRC Beetle.

Όσον αφορά το εν λόγω μοντέλο, αυτό φέρει έναν κινητήρα TSI –χωρίς να διευκρινίζεται η χωρητικότητά του, αλλά οι φήμες αναφέρουν ότι θα είναι 2λιτρος- που θα παράγει 560 ίππους και θα συνδυάζεται με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Το Rallycross είναι ένα από τα σημαντικότερα αγωνιστικά event στην Αμερική, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς οδηγοί και οχήματα καταπονούνται σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης -άσφαλτο και χώμα- με πολύ σκόνη, ενώ τα αυτοκίνητα είναι αναγκασμένα να κάνουν «άλματα» μέχρι και 20 μέτρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ