ΒΙΝΤΕΟ-Το σχέδιο SkyCycle

ΒΙΝΤΕΟ-Το σχέδιο SkyCycle

Το SkyCycle είναι ένα επικών διαστάσεων σχέδιο για υπερυψωμένους ποδηλατοδρόμους πάνω από το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο του Λονδίνου.

Το φιλόδοξο σχέδιο των Foster + Partners και της Space Syntax, έχει όνομα “SkyCycle”, δηλαδή “ποδηλατώντας στον ουρανό”.

Το SkyCycle θα αποτελείται από ασφαλείς ποδηλατοδρόμους με μεγάλο πλάτος, που θα βρίσκονται πάνω από το δίκτυο των σιδηροδρόμων. Η πρόταση του SkyCycle μιλάει για δίκτυο 220 χιλιομέτρων, μόνο για ποδήλατα, με περισσότερα από 200 σημεία εισόδου/εξόδου.

Κάθε διαδρομή θα μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 ποδηλάτες την ώρα, δίνοντας άνετη πρόσβαση στο δίκτυο σε περισσότερους από 6 εκατομμύρια κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Κι επειδή αρχικά το σιδηροδρομικό δίκτυο είχε σχεδιαστεί για ατμομηχανές, σε αυτό απουσιάζουν οι απότομες υψομετρικές διαφορές, δημιουργώντας έτσι εύκολες διαδρομές για τους ποδηλάτες, που δεν χρειάζονται να ξοδέψουν πολλή ενέργεια ανεβαίνοντας ανηφόρες.

Ένα έξτρα δυνατό σημείο του SkyCycle θα είναι φυσικά και η θέα που θα παρέχει στους χρήστες του, καθώς οι ποδηλάτες θα μπορούν να θαυμάσουν το Λονδίνο από ψηλά. Ταυτόχρονα, τα βιομηχανικά κτίρια που βρίσκονται δίπλα στις γραμμές του τρένου θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ώστε σε αυτά να δημιουργηθούν νέοι κοινωνικοί χώροι για τους χρήστες του SKyCycle.

Ο Λόρδος Foster εξηγεί: “Η ποδηλασία με φίλους είναι από τις μεγάλες μου αγάπες. Πιστεύω πως οι πόλεις στις οποίες περπατάς ή ποδηλατείς αντί για να οδηγείς μηχανοκίνητα οχήματα, είναι καλύτερα μέρη για να ζεις. Για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής για τους κατοίκους του Λονδίνου, και για να ενθαρρύνουμε μια νέα γενιά ποδηλατών, πρέπει να δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες μετακίνησης. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να χωρίσουμε την κίνηση ποδηλάτων και αυτοκινήτων είναι οι περιορισμοί του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας. Το SkyCycle φιλοδοξεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Με το να χρησιμοποιήσουμε τους υπερυψωμένους ποδηλατοδρόμους, πάνω από το σιδηροδρομικό δίκτυο, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές δίκτυο παγκόσμιας κλάσης, ελεύθερο από αυτοκίνητα, ιδανικό για μετακίνηση.”

ΠΗΓΗ: autotriti.gr

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, Room60

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ