Χώρες με… μοναδικές πρωτιές

Χώρες με… μοναδικές πρωτιές

Υπάρχουν χώρες στον παγκόσμιο χάρτη που έχουν μια ιδιαιτερότητα, η οποία μάλιστα τις τοποθετεί στο Νο1 σε σχέση με άλλες για το ίδιο ακριβώς θέμα. Για παράδειγμα, ποια χώρα έχει τους πιο παχύσαρκους κατοίκους, τις πιο όμορφες γυναίκες, το πιο γρήγορο Ίντερνετ; Αυτά κι άλλα ερωτήματα απαντώνται στη συνέχεια και ξεκαθαρίζουν το τοπίο…

10. Μεξικό – Παχυσαρκία

Πέρασε τις ΗΠΑ κατά 1%, αφού σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 38,2% του πληθυσμού είναι παχύσαρκο. Ο μέσος όρος του Μεξικού καταναλώνει 163 λίτρα σόδας.

9. Ελβετία – Απουσία δωροδοκίας

Η δωροδοκία είναι μια πολύ κοινή πρακτική σε όλον τον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, με εξαίρεση την Ελβετία. Οι Ελβετοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχεις τις λιγότερες πιθανότητες να τους… τα δώσεις κάτω από το τραπέζι!

8. Αργεντινή – Εθνικές Εορτές

Είναι η χώρα με τις περισσότερες εθνικές αργίες ανά τον κόσμο. Επί του παρόντος υπάρχουν 19 εθνικές αργίες και τουλάχιστον ένα… πακέτο διακοπών ανά μήνα!

7. Ιταλία – Go Karts

Η Ιταλία ήταν πάντα καλή στα… αγωνιστικά αυτοκίνητα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι επίσης η Νο1 χώρα στα Go- Karts. Μια απλή περιήγηση στους νικητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καρτ θα σας λύσει κάθε απορία. Από το 1964, που ξεκίνησε ο παγκόσμιος ανταγωνισμός, η Ιταλία παίρνει συνεχώς τη νίκη.

6. Ρωσία – Διαμάντια

Η Ρωσία είναι η κορυφαία χώρα παραγωγής διαμαντιών στον κόσμο, αφού παράγει 34.759.400 καράτια, αντιπροσωπεύοντας το 27,85% της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών.

5. Βενεζουέλα – Ομορφιά

Η Βενεζουέλα είναι η χώρα των πιο όμορφων γυναικών στον κόσμο με διεθνείς τίτλους σε καλλιστεία, 21 για την ακρίβεια μεταξύ των οποίων 7 Μις Υφήλιος και 6 Μις Κόσμος.

4. Ηνωμένες Πολιτείες – Δισεκατομμυριούχοι

Σύμφωνα με το Wealth -X και το UBS Consensus Report, οι ΗΠΑ είναι το καταφύγιο για πάνω από 515 δισεκατομμυριούχους.

3. Ιαπωνία – Το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στις γυναίκες

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Υγείας, Εργασίας και Βιομηχανίας, ο μέσος όρος ζωής για μια γυναίκα στην Ιαπωνία είναι 86,41 χρόνια. Ο συνδυασμός της υγιεινής διατροφής με πολλά ψάρια, με τη σωστή παροχή υγείας από την πολιτεία και τη λιγότερη εξάρτηση από τα αυτοκίνητα και την περισσότερη άσκηση, έχει ως αποτέλεσμα αυτή την πρωτιά για το προσδόκιμο ζωής στις γυναίκες της ασιατικής χώρας.

2. Χονγκ Κονγκ – Γρηγορότερο Internet

Το Χονγκ Κονγκ είναι η κορυφαία χώρα με την ταχύτερη σύνδεση στο Ίντερνετ. Σύμφωνα με την έκθεση της Akamai Technologies, η σύνδεση στη χώρα είναι απίστευτα γρήγορη με ταχύτητα 54,1 megabits ανά δευτερόλεπτο. Δηλαδή μια ταινία 2 ωρών κατεβαίνει σε μόλις 4 λεπτά.

1. Δανία – Ευτυχία

Η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, με βάση μεταξύ άλλων το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το προσδόκιμο ζωής, το μειωμένο ποσοστό εγκληματικότητας, την επικράτηση της γενναιοδωρίας, το ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο, τις κοινωνικές παροχές κ.ά είναι η Δανία.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ