National Geographic-Η καλύτερη φωτογραφία για το 2013

National Geographic-Η καλύτερη φωτογραφία για το 2013

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τέτοια εποχή το National Geographic διεξάγει τον διαγωνισμό για την καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς. Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής επαγγελματίες φωτογράφοι, αλλά και ερασιτέχνες από όλον τον κόσμο.

Για το 2013, περισσότερες από 7.000 φωτογραφίες εστάλησαν από 150 χώρες. Οι κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι φωτογραφίες ήταν τρεις, άνθρωποι, τοπία και φύση.

Στον διαγωνισμό το κριτήριο ήταν η δημιουργικότητα και η φωτογραφική ποιότητα, ενώ τις φωτογραφίες έκρινε μία εξειδικευμένη τριμελής ομάδα του National Geographic, .

Η φωτογραφία που κέρδισε το μεγάλο βραβείο θα λάβει μία επιταγή των 10.000 δολαρίων και μία επίσκεψη στα κεντρικά κτίρια του National Geographic, στην Ουάσινγκτον, για να παρευρεθεί στα ετήσια σεμινάρια φωτογραφίας του National Geographic, που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2014.

Η φωτογραφία που ψηφίστηκε, από το National Geographic, η καλύτερη για το 2013 και κέρδισε το μεγάλο βραβείο είναι του Πωλ Σόουντερς.

Στη φωτογραφία ο Σοόυντερς κατάφερε να απαθανατίσει μία πολική αρκούδα, που βρίσκεται κάτω από τον λιωμένο πάγο της θάλασσας, καθώς ο ήλιος που δύει αντανακλάται κόκκινος πάνω από τη θάλασσα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Hudson Bay, της Manitoba στον Καναδά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ