ΒΙΝΤΕΟ-Οι «μαγικοί» κύβοι του ΜΙΤ

ΒΙΝΤΕΟ-Οι «μαγικοί» κύβοι του ΜΙΤ

Τα ρομπότ σε μορφή κύβου ονομάζονται M-blocks και είναι δημιούργημα του John Romanishin, ερευνητή στο Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του ΜΙΤ.

Έχουν ένα εσωτερικό μοτέρ και μαγνήτες τοποθετημένους στις ακμές και τις γωνίες τους, έτσι ώστε να μπορούν να κολλήσουν μεταξύ τους σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς κινούμενα μόνα τους και κάνοντας… τούμπες στον αέρα, χωρίς να χρησιμοποιούν κανένα εξωτερικό εξάρτημα.

Όπως εξηγεί στο βίντεο του ΜΙΤ ο Romanishin, ήταν πραγματικά δύσκολο να χωρέσει σε τόσο μικρό χώρο το μοτέρ μαζί με τον contoller και το «φρένο» του, μια κεραία και μία μπαταρία.

Επιπλέον, οι κινήσεις που απαιτείται να κάνουν οι κύβοι χρειάζονται σημαντικά ποσά ενέργειας σε μικρό χρόνο. Όλα αυτά τα προβλήματα λύθηκαν και τώρα η εφεύρεση πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στο Διεθνές Συνέδριο για τα Νοήμονα Ρομπότ τον Νοέμβριο.

Η πρακτική χρήση τους περιλαμβάνει την εξερεύνηση του διαστήματος -όπου μηχανισμοί σαν αυτόν θα μπορούν να αυτο-συναρμολογούνται στον προορισμό τους, αφού ταξιδέψουν κατά τμήματα- ενώ το αμέσως επόμενο βήμα των ερευνητών είναι οι κύβοι να μην ελέγχονται, όπως τώρα, απ’ ευθείας από τους ανθρώπους, αλλά να λαμβάνουν απλώς την εντολή να σχηματίσουν ένα σχήμα και εκείνοι να «αποφασίζουν» από μόνοι τους ποιες κινήσεις και με ποια σειρά θα τις εκτελέσουν.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, MITNewsOffice

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ