Το σπίτι που «επιπλέει» στο νερό

Το σπίτι που «επιπλέει» στο νερό

Οι ιδιοκτήτες του ξεχωριστού αυτού σπιτιού λατρεύουν το νερό και επιζητούσαν τη δημιουργία μιας κατοικίας στις όχθες του ποταμού, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Αρωγός στην προσπάθειά τους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα ο αρχιτέκτονας Τσαρλς Ράιτ που σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί όχι μόνο τη θέση δίπλα στο ποτάμι, αλλά να κατασκευάσει μια μεγάλη δομή που στηρίζεται σε μικρή βάση, έτσι ώστε όλη η κατοικία να μοιάζει ότι επιπλέει στο νερό.

Το κτίριο είναι προσβάσιμο μόνο από τη γέφυρα και έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται πλήρως όλες τις δύσκολες συνθήκες της φύσης.

Οι τοίχοι μοιάζουν με τεράστια «φτερά» που προστατεύουν την κατοικία από τις πλημμύρες και τους δυνατούς ανέμους, ενώ η λεπτή βάση του σπιτιού διευκολύνει τη σταθερότητα και τη στατικότητα του κτιρίου, αποτρέποντας τυχόν ζημιές από δυνατούς κυκλώνες.

Το σπίτι τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαθέτει σύστημα συλλογής βρόχινου νερού, αλλά και γεννήτρια. Επιπλέον, ειδικό σύστημα επεξεργασίας λυμάτων, αλλά και ανακύκλωση του νερού, που συμπληρώνουν την πράσινη αρχιτεκτονική σχεδίαση.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ