Ο πρώτος φτερωτός… φωτογράφος

Ο πρώτος φτερωτός… φωτογράφος

Ενώ το 1907 δεν υπήρχε η δυνατότητα της αεροφωτογραφίας, καθώς η τεχνολογία ήταν ακόμα σε εμβρυϊκό στάδιο, υπάρχουν φωτογραφίες που παρουσιάζουν οικήματα τραβηγμένα από πολύ ψηλά. Και μάλιστα όχι από κάποιο άλλο ψηλότερο κτίριο αλλά από τον ουρανό, γεγονός που καταδεικνύει πως κάποιος έκανε αυτή τη δουλειά, και μάλιστα επιτυχημένα, εκείνη την εποχή.

 Οι εικόνες αυτές υπάρχουν στο «Νational Air & Space Museum» στη Βρετανία, αποδεικνύοντας περίτρανα την ύπαρξη ενός παράδοξου φωτογράφου της εποχής.

Ο λόγος, λοιπόν, για το διάσημο περιστέρι-φωτογράφο, ανακάλυψη του Γερμανού φαρμακοποιού, Julius Neubronner, ο οποίος συνήθιζε να χρησιμοποιεί ταχυδρομικά περιστέρια για την παράδοση των φαρμάκων του.

 

Ένα ταχυδρομικό περιστέρι ήταν εφοδιασμένο με ένα λουρί στο στήθος όπου στερεωνόταν μια μικρή ελαφριά φωτογραφική μηχανή με χρονοδιακόπτη που λάμβανε εικόνες κατά τη διάρκεια της πτήσης του πτηνού πάνω από τις πόλεις.

Ο ίδιος, μάλιστα, έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την «εφεύρεσή» του, ενώ οι πρώτες φωτογραφίες των περιστεριών του από ψηλά παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Φωτογραφική Έκθεση της Δρέσδης το 1909, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ