Τέλος ο Mac Pro από 1η Μαρτίου

Τέλος ο Mac Pro από 1η Μαρτίου

Με ανακοίνωσή της η Apple ενημερώνει τους Ευρωπαίους καταναλωτές σχετικά με την επικείμενη παύση των πωλήσεων του Mac Pro την 1η Μαρτίου εξαιτίας νέων ρυθμιστικών απαιτήσεων που τίθενται σε ισχύ εκείνη την μέρα. Η απόφαση επηρεάζει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία.

«Εξαιτίας νέων ρυθμιστικών απαιτήσεων η Apple θα σταματήσει να πουλάει το Mac Pro στην Ευρώπη την 1η Μαρτίου 2013», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple. «Μετά από αυτή την ημερομηνία οι μεταπωλητές μπορούν να διαθέσουν υπάρχον απόθεμα αλλά η Apple δεν θα μπορεί να στείλει νέα Mac Pro σε αυτές τις χώρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα εντοπίζεται στους μεγάλους ανεμιστήρες που περιλαμβάνονται στο εσωτερικό του μηχανήματος που είναι εκτεθειμένοι και παρουσιάζουν κίνδυνο εάν τους αγγίξει κάποιος. Οι νέοι κανονισμοί απαιτούν μεγαλύτερη ασφάλεια στους ανεμιστήρες αλλά και στις θύρες I/O.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει κανονικά την υποστήριξη αυτών των μηχανημάτων και των επιμέρους εξαρτημάτων και μετά την 1η Μαρτίου.

H Apple αναμένεται να αναβαθμίσει το Mac Pro εντός του 2013.

ΠΗΓΗ:macuser.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ