Όσκαρ, ο «παγκόσμιος» σκύλος

Όσκαρ, ο «παγκόσμιος» σκύλος

Ο Όσκαρ, μαζί με το αφεντικό του, έχει ταξιδέψει στις 5 ηπείρους και σε 29 χώρες. Πριν από πέντε χρόνια, η Τζόαν Λέφσον συνάντησε τον Όσκαρ σε ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Νότια Αφρική. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου είχαν προγραμματίσει την θανάτωση του αφού δεν βρέθηκε κάποιος να τον αναζητήσει. Για την Τζόαν ήταν αυτό που λένε: «έρωτας με την πρώτη ματιά». Με συνοπτικές διαδικασίες τον υιοθέτησε και τον πήρε μαζί της σπίτι της.

Τον Μάιο του 2012 η Τζόαν πούλησε το σπίτι της και αποφάσισε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, παρέα φυσικά με τον αγαπημένο της Όσκαρ. Με τις φωτογραφίες του πιστού της φίλου μπροστά στα πιο γνωστά αξιοθέατα του κόσμου είχε ως στόχο να εμπνεύσει ανθρώπους να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο και να του προσφέρουν και αυτοί, όπως έκανε και εκείνη, λίγη αγάπη και ζεστασιά.

Δυστυχώς για τον Όσκαρ το ταξίδι τελείωσε στην Καλιφόρνια όταν ένας απρόσεχτος οδηγός αυτοκινήτου του στέρησε την ζωή. Η Τζόαν σε βιβλίο που έγραψε αφιερωμένο στον Όσκαρ αναφέρει:

«Ο Όσκαρ ήταν η ζωή μου, ο κόσμος μου, ο σκοπός μου, ο καλύτερος φίλος και ο πραγματικός μου σύντροφος. Το τραγικό ατύχημα του Όσκαρ έχει αφήσει ένα βαθύ κενό στην καρδιά μου.»

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:dinfo.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ