“Βόμβα” από τον καθηγητή Χατζηχριστοδούλου: Η Επιτροπή δέχεται απειλητικά μηνύματα

Απειλητικά emails για τα μέτρα που ελήφθησαν σε σχέση με το πρόσφατο lockdown δέχεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

“Και για αυτό του είδους το lockdown που κάναμε έχουμε δεχθεί κριτική από πολλούς, και από επιστήμονες που είναι στο εξωτερικό, ενώ δεχόμαστε και emails που είναι και απειλητικά, ότι καταστρέφουμε την κοινωνία και θα μας πάνε στον εισαγγελέα” είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Όπως ανέφερε, τα απειλητικά μηνύματα έχουν επώνυμο αλλά και ανώνυμο χαρακτήρα. “Μας έκαναν και μηνύσεις δύο φορές κατά παντός υπευθύνου” είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, σημείωσε ότι αυτά τα email δεν εμπεριέχουν απειλές κατά της ζωής τους. “Αναφέρουν όμως ότι θα βρεθούν δικαστές να σας δικάσουν κλπ, αυτό το κάνουν… Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν άτομα, και επιστήμονες ακόμη, που πιστεύουν ότι αυτό το κλείσιμο είναι καταστροφικό και καταστρέφει την κοινωνία”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε τα μέτρα, κάποιας μορφής, θα παραμείνουν και τον Δεκέμβριο, και ενδεχομένως και τον Ιανουάριο. “Και όταν έρθει το εμβόλιο, θα συνεχίσουν κάποια μέτρα. Θέλει έναν αγώνα και υπομονή μέχρι να εμβολιαστεί ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού”, είπε. Σε ερώτηση για το αν μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουμε ένα mini lockdown, ο καθηγητής έκανε λόγο για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.

“Περιμένουμε ότι και αυτή την εβδομάδα θα είμαστε στα ίδια, μέχρι η σταθερότητα που βλέπουμε στα κρούσματα αυτή τη στιγμή να αποτυπωθεί σε μείωση νοσηλειών. Αυτό θέλει περίπου μια εβδομάδα για να αποτυπωθεί, για να έχουμε μια καθαρή μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και να φανεί αυτό και στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία”, ανέφερε. Ερωτηθείς πότε θα μειωθούν σε κάτω από 1000 τα ημερήσια κρούσματα εκτίμησε: “Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα το δούμε αυτό αλλά θα πρέπει να ανοίξουμε ξανά με ασφάλεια. Στο διάστημα μέχρι να έρθει το εμβόλιο, πρέπει τηρούμε με ευλάβεια τα όποια μέτρα συνεχίσουν να ισχύουν”.

Όσο για το αν θα παραταθεί το lockdown, είπε ότι αυτό θα μπορεί να απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. “Τότε θα δούμε αν θα χρειαστεί να παρατείνουμε το lockdown μια εβδομάδα ή όχι, ή αν ανοίξουν κάποιες λειτουργίες που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνες, πχ τα δημοτικά και τα γυμνάσια ή το λιανικό εμπόριο. Σίγουρα δεν θα ανοίξουν όλα απότομα, αλλά σταδιακά”.

Τέλος, αναφορικά με τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι κανείς δεν έπρεπε να σκεφτεί να κάνει πορεία με οποιονδήποτε τρόπο. “Δεν θεωρώ ότι είναι στέρηση ελευθερίας το να τηρήσουμε μέτρα υγειονομικά”, είπε ενώ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κομμάτων υπερβολικές. “Βάσιμα η κυβέρνηση θέλησε να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις, βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ