Σπύρος Νικολαΐδης για το bullying: Τα παιδιά δεν μιλάνε στους γονείς τους – Νιώθουν ότι δεν θα τους βοηθήσει κανείς

Για το άγριο bullying που δέχθηκε στα σχολικά του χρόνια μίλησε ο Σπύρος Νικολαΐδης.

Ο γνωστός ηθοποιός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA, “Μεγάλη Εικόνα”, η οποία άνοιξε τον φάκελο του σχολικού εκφοβισμού. Χιλιάδες παιδιά ετησίως πέφτουν θύματα εκφοβισμού στην καθημερινότητα του σχολείου, της παρέας και της γειτονιάς ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί προβληματίζονται ολοένα και περισσότερο καθώς βλέπουν το bullying να αυξάνεται ραγδαία.

«Δυστυχώς τα παιδιά δεν μιλάνε στους γονείς τους, διότι νιώθουν ότι δεν θα τους βοηθήσει κανείς. Μου στέλνουν πάρα πολλά παιδιά και μου λένε τα προσωπικά του και για το bullying που βιώνουν. Τους είναι πολύ πιο εύκολο να το πουν σε έναν ξένο παρά στους γονείς. Όταν ήμουν μικρός δεν ζήτησα ποτέ βοήθεια από κανέναν. Προσπάθησα να υψώσω ασπίδες. Γινόμουν όλο και πιο σκληρός» ανέφερε ο Σπύρος Νικολαΐδης.

Και συνέχισε: «Μεγαλώνοντας βίωσα bullying από ομάδες ανθρώπων που μας στοχοποιούσαν μέσω σωματικής βίας, μέσα στο σχολείο ή στη γειτονιά, μετεξεταστέοι μαθητές και 5 χρόνια μεγαλύτεροι που μας πουλούσαν προστασία. Στον πατέρα μου δεν το είπα γιατί φοβήθηκα ότι θα τους σπάσει στο ξύλο ή θα τον στοχοποιήσουν»

«Έτυχε να πάω κάποια στιγμή στην αστυνομία με ένα παιδί που δεχόταν το 20πλάσιο bullying από μένα και μου λέει μια μέρα “δεν αντέχω πάμε”. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο αξιωματικός μας είπε ότι “τους ξέρουμε τους συγκεκριμένους, καλό είναι να μην κάνετε καταγγελία γιατί μετά θα σας την έχουν στημένη 5-10 άτομα κάτω από το σπίτι. Κάποια στιγμή θα ασχοληθούν με άλλον. Θα περάσει”» αποκάλυψε ο γνωστός ηθοποιός.

«Ο συγκεκριμένος φίλος μου έφτασε στο σημείο για να μην περάσει ένα σημείο της γειτονιάς που υπήρχαν οι συγκεκριμένοι τύποι, έκανε και 1,5 χιλιόμετρο παραπάνω διαδρομή. Μια μέρα σκέφτηκε να αγοράσει όπλο και να βρει τον αρχηγό της ομάδας και να τον σκοτώσει» συμπλήρωσε.

«Ακόμη και σήμερα το έχω ακούσει πάρα πολλές από τότε που βγήκα να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία. Έχει τύχει να με κοροϊδέψουν και γνωστοί μου και να μου πούνε δύο μέτρα παλικάρι, δυνατός, γεροδεμένος, πετυχημένος είναι δυνατόν να σε κοροϊδεύουν; Δεν μας τα λες καλά. Κι όμως γιατί πρέπει να υπάρχει αυτό το στερεότυπο; Επειδή κάποιος είναι ψηλός, όμορφος και γεροδεμένος δεν μπορεί να φάει bullying; Δεν θεωρώ πως υπάρχει ειδική ομάδα για να φάει bullying. Δεν είναι πάντα νταήδες αυτοί που το κάνουν» πρόσθεσε ο Σπύρος Νικολαϊδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ