Πάτρα: Τι λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας – Πότε παραδίδεται το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

«Για δικαίωση της εντολέως του» έκανε λόγο ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα ξεχασμένα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας βγήκαν «καθαρά» από την ουσία κεταμίνη μετά την ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου, που είχε παραγγείλει η 18η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Οι εξετάσεις είναι πεντακάθαρες με την υποσημείωση όμως ότι: Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν υποδηλώνει απαραίτητα και τη μη λήψη κάποιου φαρμάκου ή άλλης χημικής ουσίας. Η μη ανίχνευση της τυχόν ληφθείσας ουσίας μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια (το είδος του δείγματος, τη ληφθείσα μικρή δόση, το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη λήψη της ουσίας ως τη δειγματοληψία, τις συνθήκες δειγματοληψίας και τη διαθέσιμη μεθοδολογία).

Για τα φιαλίδια αίματος της Τζωρτζίνας, που δεν βρέθηκε κάποια φαρμακευτική ουσία, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε πως «δικαιώνεται για ακόμη μία φορά η θέση που είχει υποστηρίξει η εντολέας μου, αποδεικνύεται ότι αυτό που υποστήριζε ήταν ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα, πράγματι έγινε εξέταση και αποτέλεσμα από την έρευνα που έγινε στα φιαλίδια, που δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία φαρμακευτική ουσία, κανένας εξωγενής παράγοντας που να έχει οδηγήσει το παιδί σε αυτό το καρδιολογικό ιστορικό των εννέα μηνών πριν από την απώλειά του».

«Η εξέλιξη αυτή ενισχύσει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς ακούγαμε το τελευταίο διάστημα, ότι γινόταν μεθοδικά η χορήγηση αυτής της ποσότητας, αυτής της ουσίας από τη μητέρα στο παιδί, υπήρχε μια παραφιλολογία ότι είχε βασανιστεί το παιδί, ότι είχε μεθοδευτεί όλη αυτή η δραστηριότητα από τη μητέρα και κάτι τέτοιο πλέον καταρρίπτεται διότι όλες οι σχετικές εξετάσεις έχουν δείξει ότι το δείγμα αίματος ήταν καθαρό και δεν υπήρχε καμία φαρμακευτική ουσία που να έχει χορηγηθεί στο παιδί» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος

Αναφορικά με το εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει επαφές με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως επικοινωνία μεταξύ τους. Η Ρούλα δηλώνει πικραμένη, καθώς θα ήθελε τη στήριξή του στις δύσκολες στιγμές που περνά, από όσο μου έχει διατυπώσει της έχει στοιχίσει πολύ».

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου επισήμανε πως η εντολέας του δεν έχει κάποιο στοιχείο στην έρευνα, αλλά τοποθετείται δια μέσω του δικηγόρου της, «διατρανώνοντας πως δεν θα μπορούσε ποτέ να στραφεί ενάντια στην υγεία και πολύ περισσότερο στη ζωή των ίδιων παιδιών της και αρνούμενη από την αρχή οποιαδήποτε εμπλοκή της σε κατηγορία που αφορά την απώλεια των τριών παιδιών της».

Για αίτημα αποφυλάκισης ανέφερε πως πρόκειται να διατυπωθεί, ενώ ήδη βρίσκονται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης της ανακριτικής διαδικασίας. «Θα διατυπώσουμε, αίτημα επανεξέτασης δείγματος αίματος της 29ης Ιανουαρίου και ζητάμε την αποδοχή μετά την απόρριψη». Τέλος, τόνισε ότι η πορεία του αιτήματος αυτού θα διαμορφώσει και τις επόμενες ενέργειες της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η εξιχνίαση του θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα, φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία.

Τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, όλα δείχνουν πως σύντομα θα υπάρξουν σαφείς απαντήσεις και για τα άλλα δύο κοριτσάκια της οικογένειας, την Μαλένα και την Ίριδα. Και αυτό γιατί η παράδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών θεωρείται πλέον θέμα μερικών 24ωρων.

Οι δύο ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, αναμενόταν ότι θα παρέδιδαν το εν λόγω πόρισμα στις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, αυτό τελικά θα παραδοθεί στην Ασφάλεια Αττικής που διερευνά την μυστηριώδη υπόθεση, πιθανότατα την Τρίτη 21 Ιουνίου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρειαστούν μία με δύο ημέρες ακόμη.

Οι ιατροδικαστές μελετούν πολύ προσεκτικά τα ευρήματα, και συντάσσουν την έκθεσή τους, εξετάζοντας κάθε λεπτομέρεια, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη εδώ και μήνες. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που καθυστέρησαν στη σύνταξη του πορίσματος. Οι έμπειροι ιατροδικαστές που ανέλαβαν να ερευνήσουν την αιτία θανάτου των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, ξεκίνησαν το έργο τους από μηδενική βάση. Από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρχε από την πλευρά τους καμία βιασύνη για να παραδώσουν την έκθεσή τους, καθώς το πόρισμα θα πρέπει να είναι “θωρακισμένο” επιστημονικά και να μην επιδέχεται αμφισβήτησης.

Πισπιρίγκου

Το “κλειδί” για την υπόθεση της Πάτρας

Πηγές σημειώνουν ότι οι δύο ιατροδικαστές έχουν καταλήξει στην αιτία θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Τονίζουν, δε, ότι το πόρισμα δεν θα μιλά για “παθολογικά αίτια”. Δηλαδή, επί της ουσίας θα καταρρίπτονται οι δύο προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των δύο κοριτσιών, που κατέληξαν πριν από την Τζωρτζίνα.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις που έγιναν στα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ δεν συνδέουν τους θανάτους των κοριτσιών με κάποια ύποπτη ουσία, όπως η κεταμίνη, ωστόσο αυτό ήταν κάτι που μάλλον αναμενόταν, καθώς αν υπήρχε στον οργανισμό τους μια ανεξήγητη φαρμακευτική ουσία, θα είχε λογικά φανεί και στον πρώτο έλεγχο μετά τον θάνατό τους.

Καθοριστικό ρόλο όμως φαίνεται ότι έπαιξαν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν πολύ σημαντικά ευρήματα, ιδίως για την Ίριδα. Ευρήματα, που δεν οδηγούν σε παθολογικά αίτια θανάτου, αλλά σε εγκληματική ενέργεια, κάτι που θα περιγράφεται αναλυτικά στο πόρισμα.  Οι ιατροδικαστές έχουν καταλήξει στον ασφυκτικό θάνατο και για τις δύο περιπτώσεις, ωστόσο ο γρίφος θα λυθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι ιατροδικαστές χρειάστηκε να κάνουν και αυτοψία στους χώρους όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδάκια, προκειμένου να φτάσουν σε ένα ασφαλές και σαφές συμπέρασμα. Η αυτοψία, ιδίως στα νοσοκομεία, φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αφού παραδώσουν το πόρισμα στις αστυνομικές Αρχές, τότε θα ξεκινήσει και η έρευνα σε ένα άλλο επίπεδο, πλέον, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα εκείνα που μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατό τους και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ