Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 37χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Νεάπολη

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση μιας 37χρονης από την Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», η περιπέτεια της γυναίκας έληξε την Τρίτη, βάζοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

Η γυναίκα επέστρεψε και είναι καλά στην υγεία της.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην κυρία Αηδόνη Σωσάνα και την οικογένειά της για οτιδήποτε χρειαστεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με καταιγίδες και χαλάζι μέχρι και την Παρασκευή – Δείτε live την πορεία του

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ την Τρίτη καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται να «χτυπήσει» από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.

Ήδη τα φαινόμενα επιδείνωσης του καιρού έκαναν την εμφάνισή τους στο Ιόνιο, ενώ και από το βράδυ της Τρίτης θα επεκτείνονταν στην Ήπειρο και τα άλλα τμήματα της χώρας. Μάλιστα, η επιδείνωση θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Αναλυτικά

Για την Τετάρτη 3 Μαΐου, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο. Από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Τώρα, όσον αφορά την Πέμπτη 4 Μαΐου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Δείτε live την πορεία του καιρού

Aποκολλήθηκε το κρουαζιερόπλοιο που είχε προσαράξει στο λιμάνι του Κατάκολου

Mε ιδία μέσα και τη συνδρομή ρυμουλκού, αποκολλήθηκε το κρουαζιερόπλοιο της MSC “Splendida” που είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή κατά τη διάρκεια απόπλου του από το λιμάνι του Κατάκολου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν 3.256 επιβάτες και 1261 άτομα πλήρωμα αναμένεται να ελεγχθεί από στέλεχος της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας και από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, πριν αναχωρήσει για τον προορισμό του. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ.

Κρουαζιερόπλοιο Κατάκολο Κρουαζιερόπλοιο Κατάκολο Κρουαζιερόπλοιο Κατάκολο Κρουαζιερόπλοιο Κατάκολο Κρουαζιερόπλοιο Κατάκολο

Αττική: 12 νεκροί και 578 τραυματίες σε 494 τροχαία o τραγικός απολογισμός του Απριλίου

Δώδεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 578 τραυματίστηκαν, από τους οποίου οι 14 σοβαρά σε συνολικά 494 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Απρίλιο στην Αττική.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, βεβαιώθηκαν 16.273 παραβάσεις από τις οποίες 722 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 407 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 35 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.637 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 128 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 313 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 643 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 588 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • 41 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η 23χρονη που παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από 3 άνδρες – «Σκέφτηκα ότι ήρθε το τέλος μου»

Τον τρόμο που έζησε τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς, όταν τρεις άνδρες την παρενόχλησαν σεξουαλικά, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη, περιέγραψε μία 23χρονη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της, η 23χρονη περπατούσε προς το σπίτι της όταν την πλησίασαν τρεις αλλοδαποί άνδρες. Ένας από αυτούς την έπιασε από το µάγουλο και της είπε: «τι όμορφη είσαι». Οι τρεις άνδρες προσπάθησαν να τη στριμώξουν, αλλά εκείνη κατάφερε να ξεφύγει και πλησίασε για βοήθεια έναν άνδρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

«Από θαύμα ζω» τονίζει στην ανάρτησή της η 23χρονη.

Αναλυτικά η ανάρτηση της 23χρονης:

«Πώς μπορεί μέσα στην ημέρα να περνάς καλά με την παρέα σου και μετά να νομίζεις ότι ήρθε το τέλος σου.

00:25 περίπου φτάνω στη Στροφή Επταλόφου Θεσσαλονίκης. Περνάω την αερογέφυρα για να πάω σπίτι μου. Όχι, δεν μπορώ να πάω από άλλου με το νυχτερινό. Ή από Ν.Σ Σταθμό ή από αερογέφυρα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. Τουλάχιστον έχει σεκιουριτά κάτω στο αμαξοστάσιο και νιώθεις κάπως καλύτερα.

Έρχονται τρεις άνδρες (κατά πάσα πιθανότητα από το Μπανγκλαντές. Πώς το νομίζω; Μένω Δυτικά της Θεσσαλονίκης και τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής τα έχω – σχεδόν – μάθει).

Έρχονται. Ο εγκέφαλος δίνει εντολή να φύγω. Αλλά πάω με πολύ αργά βήματα προς τα πίσω. Απλώς δεν μπορούσα να τρέξω, σταμάτησε να δίνει εντολή. Έρχονται κατά πάνω μου. Σταματάω. Λέω “Μαρία, τι στο καλό κάνεις; Τρέξε!”. Δεν το έκανα. Με περικυκλώνουν με αποτέλεσμα να κολλήσω στα κάγκελα. Και ξέρετε, μια λάθος κίνηση και πέφτεις προς τα πίσω, πιθανό να χάσεις τη ζωή σου. Μην το ξεχνάμε. ο Α από μπροστά μου, ο Β από δεξιά και ο Γ από αριστερά.

Σκέφτομαι “ωραία, ήρθε το τέλος μου”. Ο Α με πιάνει από το μάγουλο, το σφίγγει και λέει «τι όμορφη που είσαι» με σπαστή προφορά. Γελάνε. Δε νιώθω το σώμα μου. Βλέπω κάτω στα σκαλιά έναν κύριο με το σκύλο του. Τον αντιλαμβάνονται. Φεύγω από το κενό που είχε ανάμεσά τους και πάω στον κύριο και αυτοί συνεχίζουν στην αντίθετη πορεία. Ο άνθρωπος με επιστρέφει σπίτι μου.

Τι θέλω να πω; Από θαύμα ζω, μάλλον. Δεν είναι ρατσιστικό παραλήρημα για εσάς τους woke. Έτσι είναι η κουλτούρα ορισμένων χωρών, βάσει Σαρία και ό,τι άλλο προβλέπεται εκεί. Σαφώς και τα κάνουν και ημεδαποί. Όμως δεν είναι και τόσο τυχαία τα περιστατικά με αυτούς τους ανθρώπους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Αλλά να νιώθω τόσο πολύ έντρομη σε μια αερογέφυρα που εδώ και 50+ χρόνια δεν έχει φτιαχτεί, δίχως κάμερα ενώ γνωρίζουν την κατάσταση στην ΤΑ Δήμου Θεσσαλονίκης και Δήμου Αμπελόκηπων – Μενεμένης, ε, συγνώμη, αλλά παραπάει.

Θέλετε ψήφο; Ελάτε μια βόλτα από τα Δυτικά. Αστυνόμευση; Κάμερα; Ούτε που με νοιάζει, κάντε κάτι! Είμαι 23 ετών κοπέλα από τη Δράμα. Σπούδασα Θεσσαλονίκη και εργάζομαι στην πόλη. Έχω δικαίωμα και είναι υποχρέωσή σας να μπορώ μα πηγαίνω σπίτι μου δίχως φόβο για τη ζωή μου. Κάποιοι υποψήφιοι και μέλη ΤΑ είδατε και τα stories μου αλλά ούτε ένα “είσαι καλά;”. Nice.

Τι να πω; Πήγα στην Αστυνομία, με βοήθησε όπως μπορούσε και την ευχαριστώ. Να δούμε εάν ο επόμενος θα έχει την ίδια τύχη με εμένα».

Θεσσαλονίκη Ανάρτηση 23χρονης

Αγρίνιο: Έθαψαν το παιδί τους στην Αλβανία, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς για τους γονείς στο Αγρίνιο που έχασαν το μοναχοπαίδι τους έπειτα από πτώση με το ποδήλατο. Ο 14χρονος κηδεύτηκε στην Κυψέλη Αγρινίου, ενώ η ταφή του έγινε στην γειτονική Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, η ταφή του ανήλικου παιδιού πραγματοποιήθηκε στην γειτονική Αλβανία, με τον πατέρα να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την είσοδό του στην Ελλάδα. Αντίθετα, η γυναίκα του μπορεί να εισέλθει κανονικά στη χώρα.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι δουλεύει στην περιοχή της Κυψέλης Αγρινίου εδώ και πολλά χρόνια όπου και διαμένει. Άλλωστε και ο 14χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί.

«Σε αυτή τη δύσκολη φάση το ζευγάρι χρειάζεται ο ένας τον άλλο. Η γυναίκα είναι είτε υποχρεωμένη να γυρίσει στην Ελλάδα και να εργαστεί, είτε να παραμείνει στην Αλβανία με τον άνδρα της, όπου ουσιαστικά δεν έχουν ούτε μέρος να μείνουν, ούτε κάπου να δουλέψουν. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί», δηλώνει ο πρόεδρος της Κυψέλης, Στράτος Ηλιάδης, που απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν με κατανόηση και ανθρωπισμό την κατάσταση, ώστε το ζευγάρι να επιστρέψει στην Ελλάδα και να συνεχίσει τη ζωή του στο χωριό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ