Νέα παρέμβαση Ντογιάκου – Ζητά από τον ΟΣΕ τους φακέλους για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα τα τελευταία 15 χρόνια

Στο δικαστικό «μικροσκόπιο» μπαίνουν όλα τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία δεκαπενταετία σε όλο το δίκτυο.  Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με έγγραφό του προς τον σημερινό διοικητή του ΟΣΕ ζητά να του αποσταλούν όλοι οι σχετικοί φάκελοι.

Της Άννας Κανδύλη

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην έγγραφη εντολή του Εισαγγελέα, ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, πού έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε όσον αφορά στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους εν λόγω φακέλους προκειμένου να ελεγχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές, ή μήπως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν, υπήρχαν και άλλοι, στους οποίους οι έρευνες δεν στράφηκαν.

Ήδη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά το φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε το 2017 με 3 νεκρούς για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ