Κολωνός: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την αυτοκτονία του ανηλίκου

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία σχετικά με τον θάνατο του 14χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια και συγκεκριμένα στον Κολωνό, έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Της Άννας Κανδύλη

Την έρευνα θα διενεργήσει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Σημειώνεται ότι το παιδί βρήκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του η μητέρα του, η οποία κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο ήταν αργά.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε, όταν έγινε γνωστό πως αναβλήθηκε ο αγώνας του αδελφού του, στο Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Παγκρατίου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι, καθώς δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν το 14χρονο παιδί σε αυτή τη πράξη. Σε εξέλιξη βρίσκεται διερεύνηση από την ΕΛ.ΑΣ και μετά τις καταθέσεις γονιών -συμμαθητών, την ιατροδικαστική έκθεση αλλά και τα όσα προκύψουν από τις αναλύσεις στο κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή του, θα δοθούν και οι σχετικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμμετείχε το παιδί στο «Blackout Challenge», ή σε κάποιο παρόμοιο φονικό παιχνίδι, γνωστής πλατφόρμας των social media.

Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια “δοκιμασία” στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν τη στιγμή που τις ανακτούν ξανά, στη γνωστή πλατφόρμα.

Σημειώνεται ωστόσο πως μέχρι στιγμής στη χώρα μας, δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω ή κάποιο άλλο διαδικτυακό παιχνίδι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ