Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Νέα συνταρακτικά στοιχεία – Το ξέσπασμα της μητέρας της Γαρυφαλλιάς

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο.

Ο δράστης στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι οι δυο τους τσακώθηκαν, έριξε το αυτοκίνητο στα βράχια και έσπρωξε τη Γαρυφαλλιά, αλλά δεν ήξερε πώς βρέθηκε στη θάλασσα. Όμως, όπως αποκάλυψε η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο STAR, από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο δράστης έσπρωξε την άτυχη κοπέλα, δύο φορές και όχι μία, όπως ισχυρίζεται εκείνος.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα των Αρχών στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν πάνω σε βράχο μπροστά από το αυτοκίνητο κηλίδες αίματος κι ένα σκουλαρίκι, ενώ λίγο πιο κάτω βρέθηκε ένα σπασμένο κολιέ από μαύρες πέτρες.

Αυτό δείχνει πώς την έσπρωξε μία φορά αφού βγήκαν από το αυτοκίνητο και μια δεύτερη, που είχε ως συνέπεια να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Επίσης εξαιρετικά επιβαρυντικό για τον κατηγορούμενο είναι το γεγονός ότι φρόντισε να εξαφανίσει και τα δύο κινητά τηλέφωνα, και το δικό του και της Γαρυφαλλιάς, και ότι επί ένα 24ωρο κρυβόταν και τον αναζητούσε η αστυνομία.

Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί αν όντως πάσχει από ψυχική νόσο, όπως εξ αρχής έχει υποστηρίξει. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει εξεταστεί από ψυχίατρο, όμως στη δικογραφία υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν ότι έχει νοσηλευθεί κι έχει διαγνωστεί με ψυχικό νόσημα.

Μητέρα Γαρυφαλλιάς για τις γυναικοκτονίες: Όλα ξεκινούν από το πώς μεγαλώνουν οι μάνες τα αγόρια

Για την τραγική απώλεια της κόρης της μίλησε στην ίδια εκπομπή η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

«Η Γαρυφαλλιά θα ήθελαν να ήταν η κόρη τους, η αδερφή τους. Αυτό ήταν η Γαρυφαλλιά… Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα, η πρωτότοκη της οικογένειας, ο κρίκος όπως την αποκαλούσα πάντα. Με κόπο και πολύ διάβασμα σπούδασε για να πάρει το πτυχίο της και μετά το μεταπτυχιακό. Είχε ξεκινήσει να εργάζεται. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που θα πήγαινε διακοπές, μέχρι πέρυσι έκανε το μεταπτυχιακό. Έτυχε να πάει εκεί και δεν γύρισε ξανά», είπε η μητέρα της άτυχης γυναίκας στο STAR.

«Δεν προλάβαμε να της πούμε πράγματα, ότι την αγαπάμε, ότι είμαστε περήφανοι. Εκείνη δεν πρόλαβε να μας αποχαιρετίσει. Πολύ τραγικό», είπε η μητέρα και αποκάλυψε ότι η Γαρυφαλλιά δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο για τον κατηγορούμενο ως δολοφόνο της.

«Δεν είχαμε αμφιβολίες, μία σχέση δοκίμαζε η κόρη μου, τι πιο φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία; Ήταν ένα παιδί συγκροτημένο, με άποψη και χαρακτήρα, έλεγε ότι έπρεπε να πει στη μητέρα της. Τι να την συμβουλέψεις; Να μην ερωτευτεί; Να μην ζήσει;».

«Η Γαρυφαλλιά έχει αφήσει τόσο αγάπη σε αυτή την οικογένεια. Ζούμε με την αγάπη της, την αύρα της. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε χωρίς τη Γαρυφαλλιά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ», είπε η μητέρα και ανέφερε πως «η Γαρυφαλλιά ήθελε να πάει σε πολλά μέρη, είχε πάρα πολλούς προορισμούς στο μυαλό της».

«Δε θα πω τίποτα που θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει σαν άλλοθι (σ.σ. ο κατηγορούμενος). Ότι και να του είπε, ότι και να του έκανε, δεν νομίζω ότι πρέπει να δίνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους άλλοθι που κάνουν εγκλήματα. Αυτοί είναι γυναικοκτόνοι και πρέπει εμείς οι γυναίκες να προσέχουμε. Αλλά θεωρώ πως και αυτό πάλι υποτιμά τις γυναίκες.

Θεωρώ πως οι άνδρες πρέπει να σέβονται τις γυναίκες, να βγάζουν τα συναισθήματά τους, να τις αγαπούν, να μην τις υποτιμούν. Και αυτούς τους έχουν γεννήσει γυναίκες, έχουν αδερφές, συζύγους που θα γεννήσουν τα δικά τους παιδιά. Μήπως να προσέξουν οι άνδρες λίγο παραπάνω; Να μην ερωτευτούμε; Να μην παντρευτούμε; Να μην κάνουμε οικογένεια;

Βλέπεις, τους παντρεύονται και τους βάζουν στα σπίτια τους και στο δίπλα δωμάτιο είναι τα μωρά και τις σκοτώνουν. Μία γυναίκα τους έχει κοιλοπονήσει και τους έχει φέρει στη ζωή. Δεν σέβονται ούτε καν τη μάνα τους, δεν μπορούν να σεβαστούν άλλη γυναίκα. Και για να το πάω και πιο βαθιά, από εκεί ξεκινάει, από τις μάνες, πώς μεγαλώνουν τα αγόρια τους», τόνισε.

«Πρέπει να γίνει αλλαγή στην κοινωνία, στον Ποινικό Κώδικα. Χάλασε η φάση σου και σκοτώνεις έναν άνθρωπο; Σε 10 χρόνια θα τον δω εγώ αυτόν τον άνθρωπο κάπου εδώ; Αγανακτώ», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την τελευταία ανάμνηση που έχει από τη Γαρυφαλλιά: «Όταν την αποχαιρέτισα, ένα πλάσμα μέσα στο χαμόγελο. Είχε φτιάξει δύο κοτσιδούλες. Ένα χαμογελαστό, χαρούμενο πλάσμα που ετοιμαζόταν να φύγει για διακοπές. Αυτό μου άφησε το παιδί μου. Νιώθω την αγάπη, τη μυρωδιά, το χαμόγελό της. Κανείς δολοφόνος δεν μπορεί να μου τα πάρει αυτά».

Για τη μητέρα της Δώρας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς είπε: «δεν θα πω συλλυπητήρια αλλά καλή δύναμη και της εύχομαι να βρει τη γαλήνη. Το έζησα ξανά μαζί της, όπως κάθε μάνα που έχει χάσει την κόρη της. Δεν γίνεται οι μισές μανάδες να χάνουμε τις κόρες μας, να τις δολοφονούν και οι άλλες μισές να ζουν στη σκιά του γυναικοκτόνου. Είναι τραγικό, κάτι πρέπει να γίνει!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ