Φλώρινα: Μυστήριο με τα ψυχιατρικά φάρμακα που λείπουν από τη δομή – Απομακρύνθηκε η νοσηλεύτρια που έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά

Απομακρύνθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας, η νοσηλεύτρια που έδινε ζελεδάκια με υπνωτικό σε παιδιά, μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Νοσηλεύτρια έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά – Στην Εισαγγελία η υπόθεση

Η νοσηλεύτρια, απομακρύνθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα.

Όλα ξεκίνησαν, όταν επιμελήτρια κατήγγειλε ότι είδε την νοσηλεύτρια να δίνει σε δύο παιδιά του δημοτικού ζελεδάκια με υπνωτικό. Ακολούθησε παρέμβαση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου η οποία κίνησε τις διαδικασίες και ενημέρωσε την Εισαγγελία. Παράλληλα, διατάχθηκε ΕΔΕ και έγινε καταγγελία της σύμβασης της νοσηλεύτριας.

Διπλός προβληματισμός

Σε νέες δηλώσεις της για την υπόθεση με τα ηρεμιστικά ζελεδάκια, η υφυπουργός Εργασίας, εξέφρασε νέο προβληματισμό που αφορά στη χρήση ψυχοφαρμάκων.

Πιο πολύ με ανησυχεί το πού πήγαν αυτά τα δεκάδες ψυχοφάρμακα, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην EΡΤ.

Είχαμε μια καταγγελία δύο μέρες πριν από τον υπεύθυνο Παιδικής Προστασίας, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει καταγγελία για μία δομή στη Βόρεια Ελλάδα, πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ”, είχε δηλώσει η υφυπουργός.

Είχε, ακόμη, αποκαλύψει ότι μετά την ΕΔΕ στο ίδρυμα για παιδιά “βρέθηκε ότι στο φαρμακείο της δομής λείπουν αρκετά από τα ψυχοφάρμακα”.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κα Μιχαηλίδου, η υπόθεση έχει ήδη πάει στην Εισαγγελία, ενώ πλέον το ζήτημα είναι διπλό. Αφενός, προκαλεί προβληματισμό το γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά  και αφετέρου ο λόγος της “εξαφάνισης” δεκάδων χαπιών.

Πού και πώς χορηγήθηκαν τα χάπια που λείπουν;

“Πού και πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν;”, είχε αναρωτηθεί η κ. Μιχαηλίδου, η οποία αποκάλυψε ότι στη δομή υπάρχουν μόνο δύο καταγεγραμμένες χορηγήσεις ψυχιατρικών σκευασμάτων, που απαιτούν συνταγή γιατρού για να χορηγηθούν.

Όπως είχε τονίσει κα Μιχαηλίδου, πλέον για να εργαστεί κανείς σε δομή φροντίδας παιδιών και ευάλωτων ατόμων πρέπει να έχει το αυτονόητο, δηλαδή λευκό ποινικό μητρώο για να προσληφθεί.

Η νοσηλεύτρια αυτή είχε λευκό ποινικό μητρώο, το οποίο είχε μάλιστα καταθέσει στη δομή και είχε προσληφθεί βάσει αυτού. Ο νέος κανόνας, που βάλαμε και ισχύει από φέτος, είναι η κατ’ έτος ανανέωση της ψυχιατρικής ή ψυχολογικής έκθεσης κάθε ανθρώπου που δουλεύει στις δομές αυτές. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα θα ξεκινήσει, όμως, από τον Μάιο”, είχε δηλώσει η υφυπουργός .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ