• Ποιος αποφυλάκισε τον ύποπτο για την δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ ;

  7:41 μμ, Δευτέρα 26 Νοε 2012 7:41 μμ, Δευτέρα 26 Νοε 2012

  Ποιος αποφυλάκισε τον ύποπτο για την δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ ;

  Ρεπορτάζ : Μαρίνος Αλιφέρης

  Εκνευρισμός επικρατεί στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τους χειρισμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης στο θέμα της αποφυλάκισης ενός εκ των κατηγορουμένων για την δολοφονία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2011 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Νίκος Δένδιας είναι ενοχλημένος, ενώ κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι η ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και εκεί αποδίδουν τους "ατυχείς" χειρισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης με την οποία θα δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα.

  Ήδη, από τις 2 το μεσημέρι, στο υπουργείο Δικαιοσύνης είχε σημάνει συναγερμός μετά την αποκάλυψη της είδησης από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm και το enikos.gr. Ωστόσο μέχρι και πριν από λίγο δεν ήταν σε θέση να πουν με ασφάλεια τι ακριβώς συνέβη και αποφυλακίστηκε ο εν λόγω κατηγορούμενος παρότι σε βάρος του εκκρεμούσε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

  Σημειώνεται ότι σε βάρος του συγκεκριμένου καταζητούμενου από την ΕΛ.ΑΣ., είχαν σχηματιστεί δυο διαφορετικές δικογραφίες. Η μια αφορούσε στην ληστεία που είχε προηγηθεί νωρίτερα στις Αχαρνές και η δεύτερη στη δολοφονία των αστυνομικών. Το δικαστήριο για τη ληστεία έγινε στα τέλη Οκτωβρίου και ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε για τη συμμετοχή του στη ληστεία. Όταν επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού όμως αφέθηκε ελεύθερος, παρόλο που σε βάρος του εκκρεμούσε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

  Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνειδητοποίησαν το λάθος ενημέρωσαν την Εισαγγελία και αυτή με την πλευρά της το Τμήμα Αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας δίνοντας την εντολή για ενεργοποίηση του παλιού εντάλματος σύλληψης.

  Παρόλο που αναζητείται από τα τέλη Οκτωβρίου δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη με τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να μην βρίσκεται στην Ελλάδα.

  Η ΕΔΕ

  Για το συγκεκριμένο θέμα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση στις φυλακές Κορυδαλλού για τυχόν εμπλοκή υπάλληλου. Από την έρευνα δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή εμπλοκή σωφρονιστικού στην υπόθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το λάθος πιθανόν προέρχεται από τις Δικαστικές Αρχές.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα