Προφυλακιστέος ο 35χρονος

Προφυλακιστέος ο 35χρονος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή ο 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του φορολογικά και οικονομικά στοιχεία 9 εκατομμυρίων  πολιτών.

Σε βάρος του 35χρονου, που εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ εταιρείας πληροφορικής ως εξωτερικός συνεργάτης  έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος, αφού φέρεται να επιχειρούσε να πουλήσει το ηλεκτρονικό αρχείο σε ενδιαφερόμενούς έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι πήρε το επίμαχο αρχείο από πρόσωπο που κατονόμασε προκειμένου να το επεξεργαστεί μετατρέποντάς το σε αναγνώσιμο αρχείο, καθώς στην αρχική του μορφή δεν μπορούσε να διαβαστεί. Εν ολίγοις, δηλαδή, υποστηρίζει ότι έκανε μία εξυπηρέτηση χωρίς να αποκομίσει οικονομικό όφελος.

Ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός δήλωσε ότι έχει υποβάλει αίτημα άμεσης άρσης τραπεζικού απορρήτου και διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε καμία οικονομική συναλλαγή . Υποστήριξε ότι έχει συνεργαστεί με τις αρχές και έχει δώσει στοιχεία του προσώπου για το οποίο έκανε λόγο ο κατηγορούμενος ότι του έδωσε το αρχείο.

Για το πρόσωπο αυτό, που σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ήδη έχει εκδοθεί από τις αρχές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ