ΠΟΕ-ΟΤΑ:Νέες κινητοποιήσεις

ΠΟΕ-ΟΤΑ:Νέες κινητοποιήσεις

 

Για εκβιασμό και ανθρωποφαγία κατηγορεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ την κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη χθεσινή εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως εάν εμπίπτουν ή όχι στις εξαιρέσεις του νόμου, εφόσον δεν αποστέλλονται στοιχεία από τις δ/νσεις προσωπικού.

«Κανένας εκβιασμός και καμία απειλή δεν θα προκαλέσει ρήγμα στο ενωτικό και αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και δηλώνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της για να μην υπάρξει καμία απόλυση.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι πλέον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της συγκυβέρνησης θα πέσει στο κενό, γιατί απλά εμείς αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπειά μας, ενώ η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση για τους δανειστές και τους δυνάστες του λαού μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και δημαρχείων σε όλη τη χώρα, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να αποσταλούν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των κατά τόπους Ενώσεων, προκειμένου το μεσημέρι να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να λάβει αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.

Νωρίτερα, αύριο, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής θα διαδηλώσουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδήλωση, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές αύριο, Παρασκευή, όλες τις υπηρεσίες των δήμων, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς, από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ