Θέλουν πανιατρική απεργία

Θέλουν πανιατρική απεργία

 

Την κήρυξη 48ωρης πανιατρικής απεργίας ζητά η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, καλώντας παράλληλα τους γιατρούς της πόλης σε μία εκδήλωση με θέμα «Η κατάργηση της ηθικής στην άσκηση της ιατρικής δια του μνημονίου» που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου (10.30 πμ) στα γραφεία του Συλλόγου με ομιλητές τους βουλευτές: του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κουράκη και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο.

 

Η διοίκηση του ΙΣΘ αποτιμώντας την κατάσταση στο χώρο της υγείας μετά τις τελευταίες νομοθετήσεις, χαρακτηρίζει “φαιδρές” τις ιδέες του υπουργείου Υγείας περί ιατρικού τουρισμού και κατηγοριοποίησης των νοσοκομείων με αστέρια.

Επισημαίνει ότι η νομοθέτηση της αναγραφής της δραστικής ουσίας, αντί της υιοθέτησης ενός συστήματος καταπολέμησης της πολυφαρμακίας, που θα απέφερε διπλάσιο οικονομικό όφελος χωρίς παρεμβάσεις στο είδος και στην ποιότητα των φαρμάκων, οδηγεί σε εύλογες και σοβαρές υποψίες.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η ένταξη του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ οδηγεί στην υφαρπαγή και των τελευταίων περιουσιακών στοιχείων του ταμείου των υγειονομικών που προέρχονται μόνο από εισφορές των ασφαλισμένων και χαρακτηρίζει “διφορούμενη” την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για τα παλαιά χρέη.

Χαρακτηρίζει, επίσης, “προκλητική” τη μείωση των μισθών και των αμοιβών των γιατρών την ώρα που, όπως επισημαίνει “όλες οι άχρηστες από χρόνια γραφειοκρατικές δομές του ΕΣΥ διατηρούνται”. Παράλληλα τονίζει ότι με το νέο νόμο καταργούνται οι αυτονόητοι και στοιχειώδεις δεοντολογικοί φραγμοί στην άσκηση της ιατρικής.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ