Το NowDoctor στις εκδηλώσεις για το διαβήτη στο Σύνταγμα

Το NowDoctor στις εκδηλώσεις για το διαβήτη στο Σύνταγμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη  η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με την συμβολή του NowDoctor ως χορηγού επικοινωνίας διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης κοινού στο πλαίσιο του «Μήνα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Διαβήτη»  που θα διαρκέσουν από τις 05 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται 3ήμερο ενημερωτικών δράσεων για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στην Πλατεία Συντάγματος από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου. Το NowDoctor βρίσκεται κοντά στους Έλληνες διαβητικούς.

Με βασικό μήνυμα «Αλλάζω Τρόπο Ζωής: Τρώω Υγιεινά, Αθλούμαι Τακτικά», δίνεται έμφαση στην πρόληψη του Διαβήτη μέσω της σωστής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη «σιωπηλή» επιδημία που διπλασιάζει την πιθανότητα εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου ειδικά στα νεαρά άτομα. 

Το ΝοwDoctor είναι είναι το νέο Ελληνικό εργαλείο στο διαδίκτυο, που επιτρέπει την ΔΩΡΕΑΝ αναζήτηση ιατρικού ραντεβού με ένα κλικ από την οθόνη του υπολογιστή. Με το NowDoctor η διαδικασία αναζήτησης ιατρικού ραντεβού δεν κοστίζει τίποτα και ολοκληρώνεται σε λίγα μόλις λεπτά!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας κ. Ανδρέα Μελιδώνη, «ο σακχαρώδης διαβήτης σε συνδυασμό με την παχυσαρκία έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Μέσα σε 30 χρόνια εξαπλασιάστηκε ο αριθμός των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο και από 50 εκατομμύρια που ήταν τη δεκαετία του ΄80 έφθασαν τα 350 εκατομμύρια.

 Το μέλλον διαφαίνεται ζοφερό. Οι αρμόδιοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προβλέπουν ότι αν μέσα στην επόμενη 15ετία

δεν υπάρξουν συντονισμένες παρεμβάσεις, ο αριθμός των πασχόντων θα υπερβεί τα 500 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 8% – 9% του πληθυσμού(800 – 900 χιλιάδες) πάσχει από διαβήτη, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 2% – 3% που δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο.  Η επιδημία είναι μπροστά μας σε πλήρη εξέλιξη».

Στις εκδηλώσεις στο Σύνταγμα το κοινό θα  λάβει μέρος σ ένα διαδραστικό παιχνίδι στο οποίο θα απαντά με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο σχετικά με τις διατροφικές του συνήθειες και τη φυσική τους δραστηριότητα ενώ παράλληλα θα  επιστημονική ενημέρωση από τους ειδικούς διατροφολόγους  διαιτολόγους που βρίσκονται στο σημείο.

Θα έχει τη δυνατότητα να πάρει  ενημερωτικά έντυπα με συμβουλές διατροφής και άσκησης που βοηθούν στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη.

 Στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση του κοινού από ειδικούς επιστήμονες για τους τρόπους πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη.

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη «Αλλάζω Τρόπο Ζωής: Τρώω Υγιεινά, Αθλούμαι Τακτικά» διοργανώνεται από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της MSD.

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (210-7210935) end_of_the_skype_highlighting

 

* Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν μέλη της ομάδας του NowDoctor και να γραφτούν ζωντανά (σε πραγματικό χρόνο) στο Ελληνικό εργαλείο που επιτρέπει την ΔΩΡΕΑΝ αναζήτηση ιατρικών ραντεβού στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Ελληνικό εργαλείο ΔΩΡΕΑΝ εξεύρεσης ιατρικών ραντεβού στην Ελλάδα, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο NowDoctor (210-8788090) ή να επισκέπτεστε το www.nowdoctor.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ