Η “επανάσταση” των δημάρχων

Η “επανάσταση” των δημάρχων

 

«Από τους 325 δήμους της Ελλάδας μόνο 20-30 απέστειλαν διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας και κατάργησης θέσεων», σύμφωνα με τον γ.γ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιάννη Τσούνη.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσούνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις συλλήψεις του δασκάλου Θ. Αγαπητού και των εργαζομένων στους ΟΤΑ Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλου, που κατηγορούνται για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, «αυτοί οι 20-30 δήμοι είναι όσοι δεν θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, αφού δεν καλούνται από την κεντρική Διοίκηση να μετακινήσουν υπαλλήλους».

Ταυτόχρονα, 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Κι αυτό διότι, όπως λένε οι εργαζόμενοι, «η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 80% σχεδόν, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009, καθιστά αδύνατον για οποιονδήποτε δήμο να παραμείνει εκτός Εποπτείας και Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».

Επόμενος στόχος των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού, όπως ειπώθηκε, είναι «όλοι υπό απόλυση».

«Η αξιολόγηση προσωπικού και δομών θα έχει ως συνέπεια την αποχώρηση στις αρχές του 2013 άλλων 25.000 εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα», εκτίμησε  εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ η Δέσποινα Σπανού.

«Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για συνολική επίθεση που, αν δεν την αντικρούσουμε, θα αλλάξει όλος ο χάρτης του Δημοσίου» προσέθεσε ο κ. Τσούνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ