Καταγγέλλουν προβοκάτσια

Καταγγέλλουν προβοκάτσια  

Για παραποίηση της αλήθειας,  κάνει λόγο σε επιστολή του στις αρμόδιες αρχές, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Νηδρίου Λευκάδας, υποστηρίζοντας ότι η δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος των δύο νηπιαγωγών βασίστηκε στην ανώνυμη επιστολή κάποιου άγνωστου γονέα και στη δημοσιοποίηση μιας φωτογραφίας, που δεν τραβήχτηκε στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στην επιστολή τους, τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αναφέρουν «ότι η γιορτή έγινε και για τα δύο τμήματα μαζί στην μία αίθουσα. Η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη για την αίθουσα που λέει ο ευαίσθητος και Ελληναράς δήθεν γονέας, ότι υπήρχε αναρτημένη σημαία άλλου κράτους! Στις φωτογραφίες, που δίνουμε στη δημοσιότητα φαίνεται ότι το σκηνικό της ειρήνης (μάλλον άγνωστα σύμβολα είναι για μερικούς) ίσως να επιθυμούσαν σύμβολα που παραπέμπουν στους χθεσινούς και σημερινούς κατακτητές της χώρας μας…».

Οι γονείς καλούν το υπουργείο Παιδείας «να παρέμβει καταλυτικά προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων μας για να επανέρθει η ηρεμία στη περιοχή μας και ορισμένοι να καταλάβουν ότι το σχολείο έχει παιδαγωγικούς κανόνες και όλα τα παιδιά είναι ίσα μεταξύ τους» και ζητούν από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας να σταματήσει τις διώξεις των νηπιαγωγών.

Μαζί με την επιστολή, οι γονείς έδωσαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την επίμαχη γιορτή, λέγοντας πως «μέχρι τώρα δεν τις είχαμε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες, διότι αυτές τραβήχτηκαν για ενθύμιο των παιδιών μας και όχι να αποδείξουμε σε κάποιους ότι είμαστε Έλληνες! Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τις δασκάλες των παιδιών μας στους λύκους να τις κατασπαράξουν».

Οι γονείς κάνουν λόγο για προβοκάτσια με «στημένη» φωτογραφία, που δεν έχει καμία σχέση με τη γιορτή του 1ου Νηπιαγωγείου Νυδρίου και έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Την ίδια ώρα, το θέμα έφτασε και στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλουν πως «η νηπιαγωγός που υπηρετεί στο 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου, καθώς και η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, μετακινήθηκαν από το σχολείο τους, έως ότου διενεργηθεί ΕΔΕ για το θέμα, έπειτα από καταγγελίες από μεμονωμένους γονείς παιδιών που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο και ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής (χωρίς να έχει διερευνήσει τι έχει συμβεί), για δήθεν “αντεθνικές” πρακτικές της εκπαιδευτικού, που δεν τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών, εν όψει της εθνικής γιορτής».

Στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «το ζήτημα ανακινήθηκε από τοπικούς, εθνικιστικούς, ακροδεξιούς κύκλους, που έφτασαν μάλιστα στο σημείο να στείλουν επιστολή σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος».

Την ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας υπογράφουν εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή:on-news.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ