Ποινές για τα 123 κιλά κοκαΐνη

Ποινές για τα 123 κιλά κοκαΐνη

 

Το φορτίο με τα ναρκωτικά, που ξεκίνησε από τη Βολιβία, περιλαμβανόταν σε κοντέινερ με μηχανήματα, το οποίο κατασχέθηκε από τις αρχές του ΣΔΟΕ Αττικής στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, αφού εντοπίστηκε ύστερα από πληροφορίες της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών. Οι διωκτικές αρχές άφησαν μέσα μικρή ποσότητα ναρκωτικών και περίμεναν την παραλαβή του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Σέρβοι και οι Σκοπιανοί παραλήπτες, οι οποίοι συνεργάστηκαν με το λατινοαμερικανικό καρτέλ, αναζητούσαν τρόπους για να παραλάβουν το κοντέινερ και να μεταφερθεί αρχικά στα Σκόπια.

Τα μέλη της δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, έχοντας τα στοιχεία του σέρβου συνδέσμου για τη διακίνηση των ναρκωτικών, παρακολούθησαν το τηλέφωνό του και κατέγραψαν συνομιλίες με τους εμπλεκόμενους.

 Ύστερα από επιχείρηση στα τέλη Ιουλίου 2011, συνελήφθησαν ένας διευθυντής τράπεζας στη Φλώρινα και ένας τελωνειακός ο οποίος υπηρετούσε στη Νίκη Φλώρινας. Και οι δύο κατηγορήθηκαν ότι ανέλαβαν την αποδέσμευση του φορτίου από το λιμάνι Θεσσαλονίκης, με αμοιβή που θα έφτανε, όπως κατέθεσε το μέλος του ΣΔΟΕ στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, τις 500.000 ευρώ.

Το δικαστήριο επέβαλε στον τραπεζικό ποινή κάθειρξης 18 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και προώθηση ναρκωτικών και για τα ίδια αδικήματα τιμώρησε τον τελωνειακό σε κάθειρξη 20 ετών και έξι μηνών, λόγω της ιδιότητάς του, και χρηματική ποινή 20.500 ευρώ.

Το αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους απορρίφθηκε.

 

ΠΗΓΗ: makthes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ