Μετέθεσαν νηπιαγωγό λόγω…αλβανικής σημαίας

Μετέθεσαν νηπιαγωγό λόγω…αλβανικής σημαίας

Σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί η είδηση πως μια νηπιαγωγός από το Νυδρί Λευκάδας μετατέθηκε σε άλλο νηπιαγωγείο κατηγορούμενη για αντεθνική διδασκαλία. 

Η μετακίνηση της εκπαιδευτικού έγινε μετά από καταγγελίες γονέων οι οποίοι αντέδρασαν στο γεγονός πως κατά τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου “καρφιτσώθηκαν” στο ταμπλό της ταξης οι σημαίες που ζωγράφισαν οι μικροί  μαθητές ανάμεσά τους και η αλβανική.

Η καταγγελία των γονιών έγινε όχι μόνο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία διέταξε ΕΔΕ, αλλά και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Μπαρμπαρούση. Μάλιστα η τοπική οργάνωση της Χ.Α δημοσίευσε την επιστολή του γονέα στην επίσημη ιστοσελίδα της στις 29 Οκτωβρίου 2012.

Σήμερα κλιμάκιο της Διδιασκαλικής Ομοσπονδίας θα μεταβεί στη Λευκάδα προκειμένου να ζητήσει να σταματήσει κάθε διαδικασία διερεύνησης αυτού του θέματος. “Ταυτόχρονα θα τονίσουμε ότι ακραίες λογικές δεν έχουν θέση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο το οποίο έχει ως στόχο να αναδεικνύει την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την πολυπολιτισμικότητα. Αρχές που δεν έχουν να κάνουν ουτε με τη ξενοφοβία, ούτε με το ρατσισμό. Εμείς σαν ΔΟΕ δηλώνουμε πως δεν έχουν θέση στο ελληνικό σχολείο ακραίες αντιλήψεις τέτοιου είδους και οτι σε κάθε περίπτωση όλοι, η κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές θα πρέπει να φροντίσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις της λειτουργίας του σχολείου και να μπορούν οι εκπαιδευτικοί απερίσπαστοι να λειτουργήσουν για ένα σχολείο ανοιχτό, δημοκρατικό που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή”.

Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ