Στο Σύνταγμα και οι γιατροί

Στο Σύνταγμα και οι γιατροί

 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στα αντισυνταγματικά και αντιεπιστημονικά μέτρα που προωθούνται για την Υγεία έδωσαν το “παρών” απόψε το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος εκπρόσωποι του ιατρικού σώματος μαζί με πλήθος γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρωτοστατούντος του Προέδρου του ΙΣΑ κου Πατούλη και του ΔΣ του ΙΣΑ.

 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Κοινού Πανεπιστημονικού Μετώπου, ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κος Κατσίκης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κος Υφαντής, ο Γεν. Γραμματεας του ΙΣΑ κος Τσούκαλος, ο Ταμίας του ΙΣΑ κος Πατσουράκος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

 

Σκοπός της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν η σθεναρή στάση του Ιατρικού Κόσμου αλλά και σύσσωμου του Κοινού Πανεπιστημονικού Μετώπου απέναντι σε πολιτικές της Υγείας και του Φαρμάκου που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, όπως περιγράφονται στο πολυνομοσχέδιο που συζητιέται απόψε στη Βουλή και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων νομοθετικές παρεμβάσεις ακρωτηριαστικες για την υγεία των πολιτών: τη χορήγηση θεραπευτικής αγωγής μέσω αποκλειστικής συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας, την απελευθέρωση της άσκησης της ιατρικής, την επιβολή πληρωμής από τους ασφαλισμένους του ενός ευρώ ανά συνταγή και των εικοσιπέντε ευρώ ανά νοσηλεία στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και πολλές άλλες.

 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης δήλωσε κατηγορηματικά: «Καταδικάζουμε δημόσια κάθε προσπάθεια μετάθεσης ευθύνης της φαρμακευτικής αγωγής σε μη γιατρούς που θέτει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών. Η αλλαγή του σκευάσματος, από τρίτους, εκτός του θεράποντος γιατρού, μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για την αποτυχία του θεραπευτικού σχήματος και για τη ζωή του ασθενή. Δε θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε απόπειρα αντιποίησης του Ιατρικού Επαγγέλματος, από όπου αυτή και αν προέρχεται, και αν ψηφιστεί τελικά το συγκεκριμένο μέτρο, ο κάθε θεράπων γιατρός θα το καταργήσει στην πράξη, προστατεύοντας πρώτα από όλα τη ζωή του ασθενή του.»  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ