Κατάληψη στην Περιφέρεια Κρήτης

Κατάληψη στην Περιφέρεια Κρήτης

Έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκονται οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη, όπως χαρακτηρίστηκε, πορεία διαμαρτυρίας, με αιχμή τα νέα μέτρα που ψηφίζονται αύριο από τη Βουλή.

Με τη βοήθεια ενός τρακτέρ, και προκειμένου να μην υποστεί ζημιές η είσοδος του κτιρίου, συνδικαλιστές του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ ανέβηκαν στο μπαλκόνι και ανήρτησαν πανό, ενώ και στη συνέχεια προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου. ένταση επικράτησε όταν ομάδα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των συνδικαλιστών.

Το “ληστρικό τραπεζικό σύστημα” θέλησαν να καυτηριάσουν οι επαγγελματοβιοτέχνες μέλη της ΟΕΒΕΝΗ, που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο του Ηρακλείου , πραγματοποιώντας αποκλεισμό και μη επιτρέποντας στους εργαζόμενους στην τράπεζα να μπουν μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΝΗ, σε έκτακτη συνεδρίαση του την περασμένη εβδομάδα, με τη συμμετοχή των Προέδρων των Σωματείων μελών της, αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ με ολοήμερο κλείσιμο σήμερα των επιχειρήσεων.

Στην είσοδο των γραφείων της Περιφέρειας σημειώθηκε ένταση μεταξύ των συνδικαλιστών, για το αν θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου, όπως ζητούσαν εκπρόσωποι του Σωματείου Οικοδόμων, λέγοντας πως υπάρχει σχετική απόφαση.

Αντίθετη άποψη ωστόσο είχαν εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΕΚΗ και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

 

Πηγή: cretalive.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ