Τώρα:Ολικός παγετός

Ολικός παγετός, πολικές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Φλώρινα ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Καστοριά συνέχισε η χιονόπτωση με τη θερμοκρασία να είναι στους -10 βαθμούς. Αραιή συννεφιά και -6 βαθμούς είχε το πρωί η Θεσσαλονίκη, ενώ , παρόμοιος ήταν ο καιρός στις Σέρρες με το θερμόμετρο να δείχνει -8 βαθμών.

Την ίδια στιγμή προβλήματα και στις συγκοινωνίες

Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, παραμένουν κλειστές για τα οχήματα οι διαβάσεις των ποταμών Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Ποντικόρεμα (οικισμού Αρριανών) και μεταξύ Εβρένου – Ιασίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση της Αστυνομίας, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου), Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και Καστοριάς – Αμυνταίου. Το ίδιο ισχύει για τα οχήματα που κινούνται στα ορεινά των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Μέτσοβο, Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας).

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικό κέντρα <<Καϊμακτσαλάν>> στο όρος Βόρας της Πέλλας, Ελατοχωρίου της Πιερίας, <<3-5 Πηγαδίων>> και Σελίου της Ημαθίας. Αλυσίδες απαιτούνται, επίσης, για την κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Καστανερής – Λιβαδίων (από το 3ο έως 18ο χλμ.), Κατερίνης – Ελασσόνας (από το 22ο έως το 41ο χλμ.) και στην παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (από το 81ο έως το 98ο χλμ, μέσω Καστανιάς).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ