Τους ζητούν να πουν όχι στα μέτρα

Τους ζητούν να πουν όχι στα μέτρα

Να καταψήφισουν τα νέα μέτρα, ζητούν από τους βουλευτές της Περιφέρειας οι σύλλογοι Ιατρών, Φαρμακοποιών και Οδοντιάτρων της Λάρισας.

“Την ερχόμενη Τετάρτη θα βρεθείτε μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα και σ’ ένα ιστορικό δίλημμα. Αν θα πρέπει να δώσετε θετική ή αρνητική ψήφο στο ανελέητο πακέτο μέτρων της 3ης Μνημονιακής Σύμβασης. Μέσα στα κατά γενική ομολογία επώδυνα μέτρα που θα κληθείτε να υπερψηφίσετε ή να καταψηφίσετε, συμπεριλαμβάνονται και αυτά που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – νοσηλεία του Ελληνικού Λαού, καθώς και αυτά που προδιαγράφουν το δυσοίωνο μέλλον των υγειονομικών λειτουργημάτων – επαγγελμάτων”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

“Είναι προφανές ότι τα μέτρα που αφορούν συνολικά την Υγεία μας, το πολυτιμότερο αγαθό της κοινωνίας μας, είναι καταστροφικά. Διαλύουν  τις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και την ασφαλιστική κάλυψη των συμπολιτών μας μέσω ΕΟΠΥΥ και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστική κρίση.

Η περικοπή των δημοσίων δαπανών και 1,5 δις. για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η περαιτέρω μείωση των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο Κλινικών και Τμημάτων στερώντας 10.000 νοσοκομειακές κλίνες από τον Ελληνικό Λαό, η επιβολή συνταγογράφησης ανώνυμων και ανεξέλεγκτων γενόσημων φαρμάκων, ο ακρωτηριασμός της παροχής ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ και η απόλυση του 20% των γιατρών του σε πρώτη φάση, η βίαιη ενσωμάτωση του ΕΤΑΑ στον καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ με στόχο την καταλήστευση των αποθεματικών και της περιουσίας του, αποτελούν μείζονα θέματα που μαζί με όλα τα άλλα θα πρέπει να σας προβληματίσουν ιδιαίτερα, πριν πάρετε την τελική απόφαση”, συνεχίζει και καταλήγει:

“Η τοπική κοινωνία μας εναποθέτει σε σας την τελευταία της ελπίδα. Οι υγειονομικοί που εκπροσωπούμε πιστεύουν πως κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας θα υπερισχύσει η φωνή της συνείδησης σας, για ένα περίτρανο και περήφανο ΟΧΙ στην εξαθλίωση”.

 

Πηγή:onlarissa.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ