Ανασφάλιστος 1 στους 4 ταξιτζήδες

Ανασφάλιστος 1 στους 4 ταξιτζήδεςΕλέγχους σε λαϊκές αγορές, επιχειρήσεις ραφής ενδυμάτων αλλά και σε οδηγούς ταξί πραγματοποίησε η Ειδική Υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την ανασφάλιστη εργασία.

Συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας για τον έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας, συμμετείχε στα μικτά κλιμάκια ελέγχων αποτελούμενα από Ε.ΥΠ.Ε.Α., Τμήμα Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, Υγειονομική Υπηρεσία, Σ.Δ.Ο.Ε. και Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων.

 

Το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους στις 31/10/12 στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε επιχειρήσεις ραφής ενδυμάτων αποκλειστικής απασχόλησης αλλοδαπών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν 34 ανασφάλιστοι αλλοδαποί και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 17.000 ευρώ. Παράλληλα, η αστυνομία πραγματοποίησε συλλήψεις και προσαγωγές 10 αλλοδαπών που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής και εργασίας. Επίσης, μικτά κλιμάκια ελεγκτών Ε.ΥΠ.Ε.Α. και Υπηρεσίας Ελέγχου Αγορών του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠ.Ε.Α.) πραγματοποίησαν κοινούς ελέγχους σε 16 λαϊκές αγορές της Αττικής το διάστημα 22-27/10/12.

Έγινε έλεγχος σε 82 πωλητές λαϊκών αγορών και διαπιστώθηκαν 58 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων αλλοδαπών, για τους οποίους αντιστοιχεί πρόστιμο 500 ευρώ κατά παράβαση.Οι συνταχθείσες Εκθέσεις Επιτοπίου Ελέγχου διαβιβάστηκαν στα αρμόδια υποκ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τον καταλογισμό των αναλογουσών εισφορών.

Από την ΥΠ.Ε.Α. (υπουργείο Ανάπτυξης) διαπιστώθηκαν 31 παραβάσεις και συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 10.200 ευρώ.Οι ανασφάλιστοι ταξιτζήτδες

Την ίδια στιγμή, μικτό κλιμάκιο της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Τροχαίας Αττικής (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) πραγματοποίησε ελέγχους σε οδηγούς Ταξί τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης 1/11/12 και πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 2/11/12 σε Αθήνα και Πειραιά.

Ελέγχθηκαν 112 ταξί και διαπιστώθηκαν 28 παραβάσεις με απασχόληση ανασφάλιστων οδηγών.

Συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 14.000 € και ακολουθεί άμεσα έλεγχος για την επιβολή εισφορών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ