Ιερέας άναψε φωτιές

Ιερέας άναψε ακροδεξιές φωτιές

Η Μητρόπολη Ξάνθης και ο μητροπολίτης Παντελεήμων, αντέδρασαν έντονα στην ενέργεια ενός ιερέα στο Αυξέντιο της Ξάνθης και της επιτροπής του ναού, που ανέθεσαν σε μέλη της Χρυσής Αυγής να βάψουν «εθελοντικά» την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Επίσης την παραμονή της γιορτής του Αγίου, στην περιφορά της εικόνας την «τιμητική» φρουρά αποτελούσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, που φορούσαν τα γνωστά μαύρα μπλουζάκια με το όνομα του κόμματός τους.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας το xanthpress.gr δημοσιεύοντας φωτογραφίες τόσο με τη φρεσκοβαμμένη εκκλησία όσο και με τους χρυσαυγίτες να μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Ξάνθης αναφέρει ότι οι ενέργειες του ιερέα της ενορίας του Αυξεντίου έγιναν εν αγνοία της και ότι γι’ αυτόν τον λόγο επιτίμησε ήδη τον ιερέα και αποδοκιμάζει την εν λόγω ενέργεια.

«Η Εκκλησία -αναφέρεται- είναι υπεράνω κομμάτων και αγκαλιάζει τον κόσμο της χωρίς διακρίσεις σε όλους τους ανθρώπους και απευθυνόμενη προς τους πιστούς λέγει ότι όταν κάποιος προσέρχεται στην Εκκλησία προσέρχεται ως χριστιανός και όχι με το έμβλημα ενός κόμματος».

 

Πηγή: Εθνος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ