Βενζινοπώλες:”Πάσχουμε στην εφαρμογή…”

Βενζινοπώλες:”Πάσχουμε στην εφαρμογή…”

 

Η αγορά καυσίμων δεν πάσχει από προτάσεις αλλά από την πρακτική εφαρμογή τους, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά.

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η ίδια η Επιτροπή έχει εκδώσει κανονιστικές παρεμβάσεις για την αγορά καυσίμων άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, το 2007 και το 2008, το πρόβλημα βρίσκεται όμως στην υλοποίηση των μέτρων. «Αντίθετα, υπογραμμίζει, όλο αυτό το διάστημα είδαμε να φουντώνει το λαθρεμπόριο και ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τα “παράθυρα” της νομοθεσίας και την απροθυμία ή αδυναμία του κράτους να ασκήσει τον ελεγκτικό/εποπτικό του ρόλο».

Η Ομοσπονδία δηλώνει σύμφωνη με τις προτάσεις για εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όπως και για τη θέσπιση γραπτών συμβάσεων μεταξύ εταιριών χονδρικής και λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων, στις οποίες θα αποτυπώνεται εκ των προτέρων, η πιστωτική πολιτική και η πολιτική παροχών και εκπτώσεων. Το ερώτημα όμως κατά την ΠΟΠΕΚ είναι πότε θα εφαρμοστούν όλα αυτά.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ