Βερόνα-Ωραιόκαστρο με τα πόδια

Βερόνα-Ωραιόκαστρο με τα πόδια

Τρεις περιπατητές συνταξιούχοι επιβεβαιώνουν πως όταν υπάρχει θέληση και πίστη, η επίτευξη ενός στόχου είναι δυνατή. Ο λόγος για τον 75χρονο συνταξιούχο ιατρό Πίτερ Πάνκιν από το Ντέτμολντ της Γερμανίας, τον 66χρονο συνταξιούχο ψυχοθεραπευτή Κλάους Μπέκεντορφ από το Ανόβερο της Γερμανίας και τον 74χρονο Τζόσεφ Ουόλτερ, συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο από το Χάσελτ του Βελγίου.

Οι τρεις φίλοι θα διανύσουν 560 χιλιόμετρα από τη Βερόνα της Ιταλίας έως το Ωραιόκαστρο, για να τιμήσουν την αδελφοποίηση του Ντέτμολντ της Γερμανίας με τον ελληνικό δήμο.

Ο περιπατητικός τους μαραθώνιος ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου από την Βερόνα με προορισμό την Βενετία (περίπου 110 χλμ). Από εκεί, οι τρείς άνδρες πήραν το πλοίο για την Ηγουμενίτσα, όπου και αναμένονται να φθάσουν σήμερα το μεσημέρι.

Αύριο, Τρίτη 30 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν το τελευταίο στάδιο της πεζοπορίας τους, διανύοντας επί ελληνικού εδάφους περίπου 450 χιλιόμετρα , μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας- Θεσσαλονίκης, για να φθάσουν στο Ωραιόκαστρο στις 16 Νοεμβρίου.

 

Πηγή: agelioforos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ