Να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα

Να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα

 

 

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα 110/2012 με το οποίο συνενωθήκαν τα Ειρηνοδικεία της χώρας, ζητάει ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας…

 

Να σημειωθεί ότι αυτή (αφορά την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Πρασιών με έδρα το Λεωνίδιο Κυνουρίας και την συγχώνευσή του με το Ειρηνοδικείο ‘Αστρους)  είναι η δεύτερη προσφυγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και στρέφεται κατά της συνένωσης των Ειρηνοδικείων.

Ο επίμαχος Δήμος υποστηρίζει ότι το Διάταγμα με το οποίο τα 301 Ειρηνοδικεία των 17 Εφετειακών περιφερειών της χώρας συνενώθηκαν σε 154, είναι αντίθετο στο άρθρο 101 του Συντάγματος και στο άρθρο 2 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Ν.1756/1988).

Στην προκειμένη περίπτωση, η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Πρασιών, αναφέρει ο Δήμος στην προσφυγή του, θα έχει ως συνέπεια οι κάτοικοι του Λεωνιδίου και των χωριών της ευρύτερης περιοχής να αναγκάζονται να μετακινούνται στο Παράλιο ‘Αστρος που είναι η έδρα του Ειρηνοδικείου ‘Αστρους, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των διαδίκων και μαρτύρων, λόγω της κατάστασης του δρόμου και της αποστάσεως. Η κατάσταση αυτή είναι τραγικότερη, κατά την χειμερινή περίοδο, προσθέτει ο Δήμος.

Τέλος, τονίζεται ότι υλοποιείται η κατάργηση του Ειρηνοδικείου χωρίς να έχει προηγηθεί καμία χωροταξική μελέτη. Μόνο κριτήριο για την κατάργησή του απετέλεσε ο μικρός αριθμός εκδίκασης υποθέσεων.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ