Δεινόσαυροι στο Ολυμπιακό Κέντρο

Δεινόσαυροι στο Ολυμπιακό Κέντρο

 

Τεράστιοι σκελετοί από τα προϊστορικά ζώα της Παταγονίας παρουσιάζονται σε έκθεση στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή της Αθήνας έως την 31η Μαρτίου. Μικροί και μεγάλοι σπεύσετε να τους επισκεφθείτε, γιατί το θέαμα είναι μοναδικό!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε συνεργασία με τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την Grupo Cultural SRL της Αργεντινής, διοργανώνει μία φανταστική έκθεση που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Εντυπωσιακά ευρήματα έχουν εντοπίσει οι παλαιοντολόγοι στο τμήμα της Παταγονίας που ανήκει στην Αργεντινή, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ιστορικά ευρήματα. Οι δεινόσαυροι που έχουν βρεθεί στην περιοχή ανήκουν στα παλαιότερα γνωστά είδη και γενικά εμφανίζουν πιο ακραία μορφολογικά χαρακτηριστικά από τους πιο γνωστούς Βορειοαμερικανούς συγγενείς τους.

Η έκθεση περιλαμβάνει έξι μεγαλόσωμους δεινόσαυρους, ανάμεσά τους o Giganotosaurus carolinii (εξάδελφο του Tyrannosaurus rex), ο μεγαλύτερος χερσαίος σαρκοφάγος δεινόσαυρος που βρέθηκε ποτέ, ο πελώριος φυτοφάγος Rebbachisaurus tessonei, που ξεπερνούσε σε μήκος τα 18 μέτρα, ο κερασφόρος Carnotaurus sastrei, καθώς και ο Megaraptor namunhuaiquii με το τεράστιο νύχι.

Επίσης, στα εκθέματα περιλαμβάνονται μερικοί από τους πιο μικροσκοπικούς και «χαριτωμένους» φυτοφάγους δεινόσαυρους, όπως ο Gasparinisaura cincosaltensis, η πληρέστερη φωλιά του «Σαυροποντικού» Mussaurus patagonicus, πρώιμα πτηνά, ιχνοαπολιθώματα, ιχθυόσαυροι μέχρι και… 3D αναπαραστάσεις, ενώ θα λειτουργούν και 12 σταθμοί με διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τέλος, στην αίθουσα προβολής της έκθεσης θα προβάλλεται ανά ώρα ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τους δεινόσαυρους της Παταγονίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας με το εξής ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 20.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 21.00

ΠΗΓΗ:madata.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ