Χιόνια στη Φθιώτιδα, τι γίνεται με την κυκλοφορία και τα σχολεία

Παρά το γεγονός ότι σημειώνονται όλη νύχτα παροδικές έντονες χιονοπτώσεις κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί πυκνή χιονόπτωση κάλυψε το τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, από το 146 χιλιόμετρο έως το 160, στην περιοχή της Αρκίτσας. Η παρέμβαση των ειδικών μηχανημάτων κράτησε τον δρόμο ανοιχτό, όπως άλλωστε και όλη τη νύχτα, σε διάφορα σημεία.

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η συγκοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Φθιώτιδος παρά το γεγονός ότι μέχρι τα ξημερώματα σημειώθηκε σφοδρή χιονόπτωση. Ακόμη και η πόλη της Λαμίας έχει έως και 5 εκατοστά χιόνι. Τα σχολεία μέσα στην πόλη της Λαμίας λειτουργούν κανονικά ,ενώ παραμένουν κλειστά τα σχολεία στην περιοχή της Αμφίκλειας και στην ορεινή δυτική Φθιώτιδα στην περιοχή της Υπάτης. Επίσης, ορισμένα περιφερειακά σχολεία της Λαμίας θα ανοίξουν στις 10 το πρωϊ.

Τα μηχανήματα έχουν ανοίξει τους δρόμους από Λαμία προς Δομοκό, από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς ‘Αμφισσα. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε όλον τον νομό Ευρυτανίας, λόγω του πολικού ψύχους και του παγετού.

Εξάλλου, στην περιοχή της Θήβας η κυκλοφορία προς τα χωριά Λουτουφί, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι, Πλαταιές και Λεύκτρα γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στις 9.30 θα ανοίξουν τα σχολεία της Δομβραίνας, Ελλοπίας, Ξηρονομής, Χωστίων Βάγιων, Νεοχωρακίου, Ελεώνα και Υπάτου, ενώ τα σχολεία στην πόλη της Θήβας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ