Αναστάτωση στο χώρο των δικαστών

Αναστάτωση στον χώρο των δικαστών

 

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να σηματοδοτούνται στο χώρο των δικαστών και εισαγγελέων, μετά τη σημερινή παραίτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης (ΕΔΕ) Νίκου Σαλάτα, και μετά τις καταγγελίες για παραποίηση του ψηφίσματος της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, ότι δεν ανταποκρινόταν πλήρως σε όσα είχαν αποφασιστεί κατά τις εργασίες της συνέλευσης.

«Δυστυχώς διαπίστωσα την εκ των έσω υπονόμευση του συνδικαλιστικού αγώνα» των δικαστών, υπογραμμίζει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σαλάτας, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι παραιτήθηκε «προκειμένου να μην είναι συμμέτοχος σε καμιά περίπτωση του διαφαινόμενου εκφυλισμού και υποβάθμισης του συνδικαλισμού ως πυλώνα της Δημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι πριν την παραίτηση του κ. Σαλάτα είχε προηγηθ��ί ψήφισμα τεσσάρων δικαστών, που κατήγγειλαν την αλλοίωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕ. Μάλιστα, οι τρεις εξ αυτών, οι Χριστόφορος Σεβαστίδης, Κωνσταντίνος Σαργιώτης και Χαράλαμπος Σεβαστίδης, είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, ενώ η τέταρτη, η Μαρία Κουβαρά, είναι απλό μέλος της Ένωσης.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ