Στο δρόμο τα άτομα με αναπηρία

Στο δρόμο τα άτομα με αναπηρία

Αύριο, Τρίτη, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα τα άτομα με αναρθρία και χρόνιες παθήσεις διαμαρτύρονται για τις λίστες του ΚΕΠΑ ενάντια στην «πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση».

 

Κάλεσμα σε όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, στις οικογένειές τους και σε κάθε πολίτη απεύθυνε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλα τα ΚΕΠΑ της χώρας, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 11 το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ιωάννης Βαρδακαστάνης με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

«Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έως και σήμερα έχει καταβάλλει υπεράνθρωπες και συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου η οργάνωση και λειτουργία των ΚΕΠΑ να στηριχτεί στις αρχές της αξιοπρέπειας και του σεβασμού. Στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή. Για την τραγική όμως αυτή κατάσταση, που οδηγεί σε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας το οποίο πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε κάθε αρμόδιο φορέα και σε κάθε αρμόδιο παράγοντα ότι τα άτομα με αναπηρία μάχονται για την αξιοπρέπειά τους. Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ