Moυσικές αντιπαραθέσεις Χρυσαυγιτών-Αντιεξουσιαστών

Moυσικές αντιπαραθέσεις Χρυσαυγιτών-Αντιεξουσιαστών

 

Με μουσικές κόντρες ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστές πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και η επίσημη έναρξη λειτουργίας των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής το απόγευμα της Τετάρτης.

Πολίτες που ανήκουν στον χώρο της αριστεράς και αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού, ενώ από τη μεριά τους την ίδια ώρα μέλη της Χρυσής Αυγής έβαζαν στη διαπασών δημοτικά τραγούδια και εθνικά εμβατήρια.

Είχε προηγηθεί αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με τους διαδηλωτές κρατώντας πανό να φωνάζουν συνθήματα κατά της Χ.Α. όπως «ούτε στη Ροδόπη, ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονία», σύνθημα που ακουγόταν εντόνως και κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες και στην πόλη της Ξάνθης, οπότε και τα πυρά συγκέντρωσε η αντίστοιχη οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη.

Για περισσότερα από τριάντα λεπτά οι διαδηλωτές είχαν σταθμεύσει έξω από τα γραφεία φωνάζοντας συνθήματα, ενώ από τη μεριά τους τα μέλη της Χρυσής Αυγής έπαιζαν τραγούδια αυξάνοντας διαρκώς την ένταση.

Αισθητή ήταν η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια, καθώς οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς έκτροπα.

 

Πηγή:thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ