Έφεραν το ίντερνετ στην εντατική

Η τεχνολογία και το διαδίκτυο θα βρίσκονται πλέον στο πλευρό του κάθε ασθενή που θα περνά το κατώφλι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όλα ξεκίνησαν από τη δημιουργία ενός λογισμικού που χρησιμοποιείται για την ιατρική παρακολούθηση ασθενών. Αυτό το λογισμικό εγκαθίσταται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που τοποθετούνται μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έναν σε κάθε κρεβάτι και μέσα σε αυτόν μπαίνουν όλα τα ιατρικά δεδομένα που αφορούν στο νοσηλευόμενο.

Όλες οι ιατρικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε καθημερινή βάση για τον κάθε ασθενή της ΜΕΘ καταγράφονται και αποθηκεύονται στον υπολογιστή με το ειδικό λογισμικό με ειδικούς κωδικούς.

Νοσηλευτές και γιατροί της ΜΕΘ εκπαιδεύτηκαν στο χειρισμό των μηχανημάτων και έτσι δίνεται η δυνατότητα στον γιατρό που παρακολουθεί τον ασθενή, να βλέπει την εξέλιξη της υγείας του ακόμα και αν βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

 

 

 

Το σύστημα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να παρακολουθούν τους ασθενείς τους μέσω διαδικτύου, να βλέπουν αν ανέβασαν πυρετό, να ελέγχουν όλες τις ιατρικές τους εξετάσεις, να παρακολουθούν βήμα προς βήμα την εξέλιξη της υγείας τους ακόμα και αν παραστεί ανάγκη να απουσιάσουν από την κλινική.

 

πηγή: prismanews.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ