Θεσσαλονίκη και μουσεία

«Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μουσεία της»

 

Σε αίθουσα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ο κύκλος μαθημάτων «Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μουσεία της» του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θεσσαλονίκης καθιερώνοντας έτσι τη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Τα μαθήματα αρχίζουν στις 17 Νοεμβρίου 2012 και θα γίνονται –για όλη την ακαδημαϊκή χρονιά- κάθε Σάββατο 12:00-14:00, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στη Λεωφόρο Στρατού 2. Στους δύο κύκλους των μαθημάτων θα παρουσιαστούν σχεδόν όλα τα μουσεία της πόλης.

Υπεύθυνη του κύκλου είναι η Μαρία Τσαντσάνογλου, Ιστορικός Τέχνης,

Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Διδάσκουσα Πολιτισμικής Ιστορίας και Τέχνης Ν.Α. Ευρώπης, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Μετά το τέλος του κύκλου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, με την προϋπόθεση ότι οι ακροατές έχουν παρακολουθήσει τα 8/10 των διαλέξεων με έγκαιρη προσέλευση και αναχώρηση.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα λήξουν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 και γίνονται: α)τηλεφωνικά, στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κ. Καραμανλή 38β, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 έως 13:00 στα τηλέφωνα 2310-840295, 2310 841962 β) στο mail [email protected]

Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης που τελεί υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Αντώνη Καρούμπη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ