Το έπος του ’40 στους…πάγκους

Το έπος του ’40 στους…πάγκους

 

Μια περιήγηση στο έπος του ’40 με πλούσιο στρατιωτικό υλικό και … ξεχασμένους θησαυρούς προσφέρει στους επισκέπτες του το παζάρι των παλαιοπωλών Θεσσαλονίκης που θα ξαναστηθεί στο Πεδίον του Άρεως (το πάρκο απέναντι από την ΕΤ3), την ερχόμενη Κυριακή…

 

Στολές Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών, κράνη, καπέλα και άλλο πλούσιο στρατιωτικό υλικό από τη συλλογή του μέλους του Σωματείου Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης, Γιάννη Τζελεπίδη, θα εκτίθενται στο χώρο του παζαριού με αφορμή την εθνική μας γιορτή. Οι δεκάδες πάγκοι των παλαιοπωλών θα «κουβαλούν» αναμνήσεις πολλών δεκαετιών, μέσα από λεπτοδουλεμένα γυαλικά, μικροέπιπλα, έργα τέχνης, τζουκ μποξ και διάφορα χρηστικά αντικείμενα.

Υπενθυμίζουμε ότι το παζάρι διοργανώνεται μία φορά το μήνα, στο πλαίσιο πιλοτικής λειτουργίας που αποφάσισε ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικό αίτημα του Σωματείου Παλαιοπωλών.

Τα επόμενα παζάρια, μετά και από αυτό της ερχόμενης Κυριακής, έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου και τις 23 Δεκεμβρίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ