Νοσοκομεία στο…κόκκινο

 Λουκέτα σε κλινικές, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, εφημερίες που μετά βίας επαρκούν να καλύψουν όλο το μήνα, τμήματα και κλινικές που λειτουργούν με μόλις έναν γιατρό, αλλά και συχνές ελλείψεις σε απολύτως αναγκαίο υγειονομικό υλικό και αντιδραστήρια, με αποτέλεσμα να ματαιώνονται ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους του νομού Κιλκίς, αλλά και των γειτονικών νομών Σερρών και Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλουν γιατροί και εργαζόμενοι, η υποστελέχωση και η αποδιοργάνωση του νοσοκομείου καθιστά προβληματική τη λειτουργία του και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

«Η γναθοχειρουργική κλινική καταργήθηκε, καθώς ο μοναδικός γιατρός μετακινήθηκε στο Θεαγένειο. Η ουρολογική κλινική σταμάτησε ουσιαστικά να λειτουργεί, αφού απέμεινε μόνο ένας γιατρός, ο οποίος προλαβαίνει να κάνει μόνο… συμβουλευτική.

 

Μόνο ένας γιατρός

Το ιατρείο ύπνου δεν λειτουργεί, καθώς ο μοναδικός πνευμονολόγος απουσιάζει με αναρρωτική άδεια εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας, ενώ το παθολογο-ανατομικό τμήμα είχε μείνει με έναν ιατρό, ο οποίος προσφάτως απεβίωσε και δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την αντικατάστασή του», εξηγεί  η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ), Διαλεχτή Ζωτάκη.

Παράλληλα, επισημαίνει, ότι με ένα γιατρό, ο οποίος πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί έχει μείνει και η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου, η μοναδική στο νομό. «Αγκάθι» αποτελεί και η κάλυψη των εφημεριών, κυρίως σε τμήματα όπως το ακτινολογικό, το μικροβιολογικό και το αιματολογικό, όπου εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, δεν καλύπτονται όλες οι ημέρες του μήνα και οι εναπομείναντες γιατροί αναγκάζονται να κάνουν περισσότερες εφημερίες απ’ όσες προβλέπει ο νόμος, γνωρίζοντας ότι δεν θα τις πληρωθούν ποτέ.

Πηγή:Μακεδονία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ