• Ο πολιτισμός σε πρώτο πλάνο

  3:32 πμ, Τρίτη 09 Οκτ 2012 3:32 πμ, Τρίτη 09 Οκτ 2012

  Ένα τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού, από τις 11 έως και 14 Οκτωβρίου, με δράσεις σε 147 μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της επικράτειας.

  Ο τίτλος των εκδηλώσεων «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς»', παραπέμπει κατ' αρχήν, στον στίχο από τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και οι δράσεις, στοχεύουν στην ενεργοποίηση των πολιτών στην προστασία της φύσης και των μνημείων.

  Τις εκδηλώσεις - περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες- διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού. Συντονίζει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

  Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012. Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, οι συμμετέχοντες φορείς θα υποδέχονται σχολικές μονάδες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Στους επισκέπτες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

  Πηγή:avecnews.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα