• Τα σκουπίδια «πνίγουν» τη Θεσσαλονίκη

  3:54 πμ, Κυριακή 07 Οκτ 2012 3:54 πμ, Κυριακή 07 Οκτ 2012

  Βουνά σχηματίζουν τα σκουπίδια που βρίσκονται στους δρόμους του δήμου Καλαμαριάς, ενώ αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στο δήμο Νεάπολης- Συκεών, όπου η αποκομιδή σταμάτησε την περασμένη Τρίτη.

  Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζονται.

  Την ίδια ώρα, προβλήματα στην καθαριότητα, αν και μικρότερης έντασης καθώς οι κινητοποιήσεις διαρκούν λιγότερες μέρες, αντιμετωπίζουν και οι δήμοι Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θερμαϊκού, Δέλτα και Πυλαίας - Χορτιάτη.

  Στους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης, τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αυτή τη φάση σε κινητοποιήσεις.

  Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, κάνοντας το βίο των πολιτών... αβίωτο.

  Αναστολή;

  Όμως από τη Δευτέρα υπάρχει περίπτωση οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε αναστολή, κάτι το οποίο πάντως θα αποφασιστεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία ανά δήμο. Τυχόν αναστολή θα σημάνει την έναρξη ενός αγώνα δρόμου για να μαζευτούν οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί όλες αυτές τις μέρες στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι πάντως θα βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε, μόλις ανακοινωθούν μέτρα από την κυβέρνηση, να προχωρήσουν σε νέο, δυναμικότερο κύκλο κινητοποιήσεων.

  Πηγή:agelioforos.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα