• Ταξίδι για ένα φάρμακο

  8:46 πμ, Πέμπτη 20 Σεπ 2012 8:46 πμ, Πέμπτη 20 Σεπ 2012

  Στη σκιά των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, η απογοήτευση και η αγανάκτηση των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, φέρνει στο προσκήνιο ένα πρωτοφανές φαινόμενο για την Κρήτη.

  Ένα φαινόμενο που δεν τιμάει καθόλου τον κλάδο και φέρνει στο προσκήνιο ένα απίστευτο αλαλούμ για τη χορήγηση ενός σκευάσματος, διαδικασία που εξελίσσεται σε περιπέτεια και ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου. Η αγορά φαρμάκων για τους ασφαλισμένους σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι, στις πόλεις δηλαδή που οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών συνεχίζονται, μετατρέπεται από... Γολγοθά σε ταξίδι.

  Ταξίδι μέχρι τα Χανιά, εκεί όπου σπεύδουν μαζικά οι ασφαλισμένοι για να προμηθευτούν φάρμακα χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Από την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες μετά την απόφαση των φαρμακοποιών των Χανίων να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, στον αντίποδα της απόφασης των υπολοίπων φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης να συνεχίσουν την ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση, όλο και περισσότεροι ασθενείς απευθύνονται στα φαρμακεία της πόλης των Χανίων.

  Πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις βαριά ασθενών, που χορηγούνται ακριβά σκευάσματα και αδυνατούν να τα πληρώσουν από την τσέπη τους.

  Πηγή: prismanews.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα