• Το σχέδιο για τους πρόσφυγες

  10:49 μμ, Δευτέρα 17 Σεπ 2012 10:49 μμ, Δευτέρα 17 Σεπ 2012

  Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάστηκε σε ευρεία υπουργική σύσκεψη η από κοινού διαχείριση αποτροπής των μεταναστευτικών ροών και ο καλύτερος συντονισμός δράσης, εν όψει της αναμενόμενης αύξησης του αριθμού λαθρομεταναστών, λόγω της κατάστασης στη Συρία.

  Αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία των τριών σωμάτων, ενώ επισημάνθηκαν οι δίοδοι που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κύμα λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα.

  "Εντείνουμε το συντονισμό μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της λαθραίας μετανάστευσης αλλά και του κύματος προσφύγων από τη Συρία", τόνισε ο υπουργός Άμυνας και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει, με βάση τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και με βάση το διεθνές δίκαιο, τιμώντας την παράδοση του Ελληνικού Έθνους από τα χρόνια της Ελληνικής Κλασικής Αρχαιότητας μέχρι σήμερα. Πρόσθεσε ότι η πρώτη απόφαση της Κυβέρνησης είναι να επιχειρήσει να ανασχέσει το κύμα λαθρομετανάστευσης στην περιοχή που επιχειρεί να εισέλθει στη χώρα, δηλαδή στην ακριτική περιοχή του Αιγαίου, στα θαλάσσια σύνορά μας.

  Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι στη σύσκεψη έγινε περαιτέρω συζήτηση του σχεδίου «ΙΩΝ», που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των πιθανών προσφυγικών ροών εξαιτίας της κρίσης της Συρίας και που έγινε αποδεκτό το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό και ανέφερε ότι θα εξειδικευθούν οι λεπτομέρειες για την άμεση δυνατότητα υλοποίησής του.

  "Η λαθρομετανάστευση είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι ένα πρόβλημα που η χώρα μας δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της", δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης και ανέφερε ότι "οι μεταναστευτικές ροές στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα είναι αυξημένες". Τόνισε ότι ήδη εφαρμόζεται με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση ένα διακλαδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό που ήδη έχει φέρει αποτέλεσμα και το Λιμενικό Σώμα έχει προχωρήσει σε ενίσχυση των πλωτών και εναέριων μέσων και στην υποστήριξή τους από τη FRONTEX που τα χρηματοδοτεί με επιπλέον πόρους.

  Να σημειωθεί ότι το Λιμενικό Σώμα έχει ήδη ενισχύσει την επιτήρηση και τις περιπολίες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο με πρόσθετα πλωτά μέσα, ενώ έχει αποστείλει και ελικόπτερο στη Σάμο για εναέρια συνδρομή.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα