Γαλάτσι: Νέα ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τον αστυνομικό που σκότωσε σκύλο

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΑΔΑ σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στο Γαλάτσι, το πρωί της Πέμπτης, όταν αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν σκύλο. Όπως επισημαίνεται, ο αστυνομικός έφερε δαγκωματιά στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού.

“Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας. Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Από τη ΓΑΔΑ σημειώνουν ότι ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει.

Σημειώνεται πάντως ότι η ιδιοκτήτρια του σκύλου που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού δίνει μία διαφορετική εκδοχή. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε ότι πρόκειται για “εν ψυχρώ δολοφονία”, και καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός “τράβηξε χωρίς λόγο το όπλο του και πυροβόλησε ένα σκυλί που του κουνούσε φιλικά την ουρά”. Παράλληλα ανέφερε πως μετέβη στο αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και κατέθεσε μήνυση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ